Εργαζόμενοι Twitter: Δυσφορία και αβεβαιότητα για το μέλλον υπό τον Μασκ - Τι είπαν Ντόρσεϊ, Μπέζος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργαζόμενοι Twitter: Δυσφορία και αβεβαιότητα για το μέλλον υπό τον Μασκ - Τι είπαν Ντόρσεϊ, Μπέζος
Με ένα μείγμα ενθουσιασμού, φόβου και χιούμορ αντιμετώπισαν οι υπάλληλοι της Twitter την προοπτική εξαγοράς της εταιρείας από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων, καθώς το μέλλον διαγράφεται… απρόβλεπτο.

Με ένα μείγμα ενθουσιασμού, φόβου και χιούμορ αντιμετώπισαν οι υπάλληλοι της Twitter την προοπτική εξαγοράς της εταιρείας από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων, καθώς το μέλλον διαγράφεται… απρόβλεπτο.

Οι θέσεις του Μασκ για τον τρόπο λειτουργίας του μέσου και για την ελευθερία του λόγου είναι διατυπωμένες και συχνά σε αντίθεση με τις αρχές του Twitter, στο οποίο ο ίδιος έχει 80 εκατ. followers. Ο δισεκατομμυριούχος δεν έχει διαστάσει να ασκήσει δημόσια κριτική στην διαχείριση του Twitter, αλλά και στοχοποιήσει άτομα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.

«Είναι μια περίοδος πραγματικής δυσφορίας και αβεβαιότητας», δήλωσε ο Edward Perez, στέλεχος στο Twitter, σε tweet τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. «Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε βαθιά ότι το Twitter είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πλατφόρμα τεχνολογίας. Έχουμε βαθιά ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Ελπίζω να το καταλάβει ο νέος μας ιδιοκτήτης».

Σε μια άλλη ανάρτηση ένας διευθυντή προϊόντος έγραψε ότι η εξαγορά του κ. Μασκ θα βοηθούσε στις προσλήψεις: «Θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι μου έγραψαν σήμερα λέγοντας ότι αν αναλάβει ο Έλον, σίγουρα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αίτηση για δουλειά».

Κάποιος άλλος είπε ότι η απολυταρχία του κ. Μασκ για την ελευθερία του λόγου είναι αντίθετη με την αποστολή του μέσου. Άλλο, τέλος, το έριξαν στην «πλάκα», γράφοντας: «Στείλτε σε όλους μας Tesla!»

Ντόρσεϊ: Ο Μασκ είναι η μόνη λύση που εμπιστεύομαι

Αναφανδόν θετικός, ωστόσο, εμφανίστηκε ο συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, όσον αφορά την συμφωνία με τον Έλον Μασκ.
Αντιδρώντας στην είδηση, ο Ντόρσεϋ δημοσίευσε έναν σύνδεσμο στο Spotify από το τραγούδι των Radiohead «Everything In Its Right Place» προσθέτοντας πως ο Μασκ είναι η «μοναδική λύση που εμπιστεύομαι» για να διευθύνει την εταιρεία που και ο ίδιος ίδρυσε το 2006.

«Εμπιστεύομαι την αποστολή του να επεκτείνει το φως της συνείδησης», τόνισε.

Σε άλλο σημείο ο Ντόρσεϊ αναφέρει, ωστόσο, πως εν αρχή, δεν πιστεύει ότι κάποιος πρέπει να κατέχει ή να διοικεί το Twitter, καθώς ο ίδιος θέλει να είναι ένα δημόσιο αγαθό σε επίπεδο πρωτοκόλλου, και όχι μια εταιρεία.

Μπέζος: «Καρφιά» για τις σχέσεις με Κίνα

Στην αντίπερα όχθη, πολιτικό «καρφί» με άρωμα… Κίνας, εξαπέλυσε το αντίπαλον δέος του Μασκ και ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος υπονόησε πως η χώρα θα αποκτήσει έλεγχο επί του Twitter μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ο Μπέζος έβαλε έτσι στο στόχαστρο τις επιχειρηματικές σχέσεις που διατηρεί ο CEO της Tesla με την Κίνα, καθώς ίδρυσε ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη το 2018 και η εταιρεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε κινεζικές εταιρείες για την προμήθεια των υλικών για τις μπαταρίες της.
«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι οι περιπλοκές στην Κίνα για την Tesla, παρά η λογοκρισία στο Twitter».

«Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στο να κατευθύνει αυτού του είδους τις περιπλοκές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι χαιρέτισαν την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ - Οι Δημοκρατικοί την επέκριναν

Εκτελεστικός διευθυντής Twitter: «Αβέβαιο το μέλλον» της εταιρείας μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Πώς ο Έλον Μασκ κέρδισε το Twitter -Τι θα αλλάξει στην πλατφόρμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider