Κίνα: Fund διαχείρισης κεφαλαίων «εξαφανίστηκε» με 313 εκατ. δολάρια από εταιρεία ακινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Fund διαχείρισης κεφαλαίων «εξαφανίστηκε» με 313 εκατ. δολάρια από εταιρεία ακινήτων
Η Fortune Land, που έχει έδρα το Πεκίνο, έχει ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές της Κίνας.

Ένα fund διακίνησης κεφαλαίων με την ονομασία China Create Capital, που είχε λάβει 313 εκατ. δολάρια για επενδύσεις από την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Fortune Land, «εξαφανίστηκε» χωρίς οι υπεύθυνοι της δεύτερης να μπορούν να εντοπίσουν τα ίχνη των ατόμων που ανέλαβαν τα χρήματα.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Fortune Land έχει «χάσει επαφή» με τους υπεύθυνους του fund που έχει έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και που ανέλαβε το 2018 να επενδύσει 313 εκατ. δολάρια με στόχο την ετήσια επιστροφή 7%-10% του αρχικού κεφαλαίου μέχρι το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας στο χρηματιστήριο της Σανγκάης.

Η Fortune Land, που έχει έδρα το Πεκίνο, έχει ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές της Κίνας για τις εξελίξεις και αναφέρει πως παραμένει άγνωστο το κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν την τρέχουσα και τη μελλοντική κερδοφορία της.

Η Fortune Land βρίσκεται μεταξύ των κινεζικών εταιριών διαχείρισης ακινήτων που αντιμετωπίζουν σοβαρότατη κρίση χρέους το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως η Evergrande και η Kaisa. Μάλιστα, η Fortune Land έχασε την πληρωμή τόκων 530 εκατ. δολαρίων τον Μάρτιο του 2021, ούσα η πρώτη μεγάλη κινεζική εταιρεία του κλάδου που έχασε σημαντική αποπληρωμή υποχρεώσεων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fitch: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας Evergrande και Kaisa

gazzetta
gazzetta reader insider insider