Η Rio Tinto «σβήνει» χρέος 2,3 δισ. δολαρίων της κυβέρνησης της Μογγολίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Rio Tinto «σβήνει» χρέος 2,3 δισ. δολαρίων της κυβέρνησης της Μογγολίας
Το κόστος για την υπόγεια επέκταση του Uyu Tolgoi «φούσκωσε» κατά 1,4 δισ. δολάρια παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με την μογγολική κυβέρνηση.

Την απόφαση για ακυρώσει χρέους 2,3 δισ. δολαρίων που της οφείλει το Δημόσιο της Μογγολίας πήρε η Rio Tinto, καθώς η μεταλλευτική εταιρεία προσπαθεί να συνεχίσει τις δραστηριότητες της στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Rio Tinto πρότεινε βελτιωμένους για την κυβέρνηση της Μογγολίας όρους στη συμφωνία εξόρυξης που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές το 2015, σχετικά με το ορυχείο Uyu Tolgoi, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία σε κοιτάσματα χαλκού και χρυσού παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση της Μογγολίας διακατέχει το 34% της εκμετάλλευσης του ορυχείου και η θυγατρική της Rio Tinto, Turquoise Hill, το 51%.

Τους προηγούμενες μήνες, η κυβέρνηση της Μογγολίας ζητούσε από την Rio Tinto αναθεωρημένους όρους για το ορυχείο, επικαλούμενη τις έκτακτες επιπτώσεις που έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο, το κόστος για την υπόγεια επέκταση του Uyu Tolgoi «φούσκωσε» κατά 1,4 δισ. δολάρια παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με την μογγολική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η εξορυκτική Rio Tinto «ρίχνει» στην αγορά 7,5 δισ. δολάρια για τη μείωση των εκπομπών ρύπων

gazzetta
gazzetta reader insider insider