Επιχειρήσεις | Διεθνή
07-12-2021 | 15:29

Samsung: Προχωράει η συγχώνευση των μονάδων κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών ειδών

Newsroom
Μοιράσου το
Samsung: Προχωράει η συγχώνευση των μονάδων κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών ειδών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την συγχώνευση των μονάδων κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών ειδών της Samsung Electronics, γεγονός που θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό του νοτιοκορεατικού κολοσσού από το 2017.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Samsung ευελπιστεί πως μέσω της συγχώνευσης των δύο βραχιόνων της θα επιτύχει την απλοποίηση της εταιρικής της δομής, κάτι που θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξής της στον κλάδο των ημιαγωγών.

Πλέον, τα ηνία της εταιρείας θα κρατούν δύο -αντί για τρεις που είναι σήμερα- διευθύνοντες σύμβουλοι, ενισχύοντας την προσπάθεια στροφής προς τους τομείς των επεξεργαστών και των καταναλωτικών συσκευών -συμπεριλαμβανομένων των smartphones-, γεγονός που θα ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά και θα τονώσει την ανταγωνιστικότητά της.

Κομβικός παράγοντας που ώθησε την νοτιοκορεατική εταιρεία στην παραπάνω επιλογή είναι η σημαντική μείωση του ποσοστού των κερδών που προέρχεται από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας στο 21% κατά το γ' τρίμηνο από 70% που ήταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Στον αντίποδα, ιδιαίτερη ανάπτυξη γνωρίζει ο κλάδος της παραγωγής ημιαγωγών, ο οποίος συνεισφέρει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό στα κέρδη της εταιρείας, καθώς η «έκρηξη» της ζήτησης τσιπ και το αυξημένο ενδιαφέρον για τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση.

Ενδεικτικά σημειώνεται πως ο τομέας των ημιαγωγών έφερε τα τρία τέταρτα από τα συνολικά 13,4 δισ. δολάρια που ανέφερε ως κέρδη η Samsung κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung: Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής τσιπ στο Τέξας συνολικού κόστους $17 δισ.

Συμφωνία Stellantis - Samsung για νέα μονάδα παραγωγής EV στις ΗΠΑ

MUST READ

Samsung: Αύξηση κερδών κατά 28% στο γ' τρίμηνο