Rivian: Η μετοχή της συνεχίζει το ράλι 6 ημέρες μετά από την IPO-γίγας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rivian: Η μετοχή της συνεχίζει το ράλι 6 ημέρες μετά από την IPO-γίγας
Είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι bullish απέναντι στον αντίπαλο της Tesla που υποστηρίζεται από την Amazon και τη Ford.

Οι μετοχές της Rivian συνέχισαν να αυξάνονται λιγότερο από εβδομάδα αφότου η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε μία από τις μεγαλύτερες IPO της χρονιάς. Η μετοχή ενισχύεται περισσότερο από 6% στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι bullish απέναντι στον αντίπαλο της Tesla που υποστηρίζεται από την Amazon και τη Ford.

Η Rivian άνοιξε στα 106,75 δολάρια ανά μετοχή την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της, στις 10 Νοεμβρίου. Στην τιμή ανοίγματος της, άξιζε ήδη περισσότερο από παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η General Motors.

Η Amazon έχει ήδη παραγγείλει 100.000 οχήματα Rivian που θα παραδοθούν έως το 2030 και σχεδιάζει να έχει 10.000 οχήματα Rivian που θα παραδίδουν πακέτα ήδη από το επόμενο έτος.

Η Rivian ξεπέρασε ήδη την Tesla, την GM και τη Ford με το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό pickup της αγοράς, το R1T. Τον Ιούλιο, το Reuters ανέφερε ότι η Rivian σχεδίαζε να επενδύσει 5 δισ. δολάρια σε ένα δεύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης. Η Rivian είπε ότι το τρέχον εργοστάσιό της στο Ιλινόις μπορεί να παράγει έως και 150.000 οχήματα ετησίως.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται καθώς περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να υιοθετήσουν την τεχνολογία. Το τελευταίο πακέτο υποδομής που υπέγραψε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια που ανατέθηκαν για τη δημιουργία ενός δικτύου υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μασκ χλευάζει την ανταγωνιστική Rivian δύο ημέρες μετά την γιγάντια IPO της

Στα 93 δισ. δολάρια η αξία της Rivian - Η μεγαλύτερη IPO του 2021

Ντεμπούτο στο Nasdaq με IPO-γίγας για την RIvian - Ποια είναι η εταιρεία EV που στηρίζει η Amazon

gazzetta
gazzetta reader insider insider