Ο CEO της Daimler Truck ανησυχεί περισσότερο για την έλλειψη τσιπ παρά για τον κορονοϊο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο CEO της Daimler Truck ανησυχεί περισσότερο για την έλλειψη τσιπ παρά για τον κορονοϊο
«Το πρόβλημα είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, ειδικά από πλευράς τσιπ» πρόσθεσε.

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η έλλειψη ημιαγωγών στον CEO της Daimler Truck, Martin Daum, παρά οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε δηλώσεις του στο CNBC, οι ημιαγωγοί (τσιπ) δημιουργούν πρόβλημα στον κλάδο των φορτγών και «τα φορτηγά είναι απαραίτητα για να διατηρήσουμε ζωντανό το σύστημα μας, ακόμα και εν μέσω κρίσης».

Όπως αναφέρει, ο κορονοϊός δεν είναι μεγάλο «ρίσκο» για την Daimler Truck αυτή τη στιγμή. «Το πρόβλημα είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, ειδικά από πλευράς τσιπ» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, την αδυναμία της να καλύψει την ζήτηση τσιπ στην παγκόσμια αγορά ανακοίνωσε δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της η γερμανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Infineon.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο «Squawk Box Europe» του δικτύου CNBC, ο CEO της Infineon, Ράινχαρτ Πλος, ανάφερε πως τα περιθώρια τόσο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και σε άλλους τομείς της οικονομίας που εξαρτώνται σημαντικά από τα τσιπ έχουν αρχίσει και στενεύουν επικίνδυνα.

Μάλιστα, οι αναλυτές αναφέρουν πως η τάση προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν βοηθά με την έλλειψη ημιαγωγών, καθώς απαιτούν περί τις 10 φορές πρισσότερα τσιπ, σε σχέση με τα παραδοσιακά οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Infineon: Η βασική προμηθεύτρια τσιπ της Apple αδυνατεί να καλύψει την ζήτηση

Μειωμένα κατά 31% τα κέρδη της Honda - Πλήγμα στις πωλήσεις από τους ημιαγωγούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider