ΑΒΑΞ: Μειοδότησε στο σιδηροδρομικό έργο 72,8 εκατ. ευρώ «Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΒΑΞ: Μειοδότησε στο σιδηροδρομικό έργο 72,8 εκατ. ευρώ «Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα»
«Άνοιξαν» οι προσφορές στον διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ για το σημαντικό project στην Κεντρική Ελλάδα. Το αντικείμενο του έργου.

Η εταιρεία ΑΒΑΞ μειοδότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, με έκπτωση περίπου 11% στον διαγωνισμό για την κατασκευή ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης και ETCS της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, ύψους 72,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το project που προωθεί η ΕΡΓΟΣΕ τα γκρουπ των Τέρνα-Μυτιληναίου, Intrakat-«Σιδηροδρομικά Έργα» και η ΑΒΑΞ, όπως το ίδιο συνέβη και για τη Β΄ φάση Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών αλλά και χτες στον διαγωνισμό για το κομμάτι Κιάτο-Πάτρα (στο Τμήμα Ροδοδάφνη-Ρίο), αυτή τη φορά μαζί με την ΑΚΤΩΡ. Ήδη, το σχήμα Τέρνα-Μυτιληναίο έχει μειοδοτήσει στον διαγωνισμό (84 εκατ. ευρώ) για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη.

Ο τίτλος του έργου είναι: Κατασκευή ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ETCS της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα και κατασκευή νέας παρακαμπτηρίου γραμμής στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σοφάδων, προϋπολογισμού μελέτης €72,8 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα περιλαμβάνει την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ETCS επί της μονής σιδηροδρομικής γραμμής που ξεκινά από τον Παλαιοφάρσαλο, περνά από Καρδίτσα και Τρίκαλα και καταλήγει στην Καλαμπάκα.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, θα κατασκευαστεί αποβάθρα στην περιοχή των Σοφάδων, θα εκτελεστούν εργασίες ανακαίνισης ή και επισκευής μικρής κλίμακας σε χώρους των υφισταμένων κτηρίων των Σ.Σ. Σοφάδων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Καλαμπάκας καθώς και αντικατάσταση 38 υφιστάμενων ΑΣΙΔ με την προσθήκη ενός νέου ΑΣΙΔ επιπλέον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέρνα-Μυτιληναίος, Intrakat, ΑΒΑΞ και ΑΚΤΩΡ «χτυπούν» σιδηροδρομικό έργο 175 εκατ. ευρώ

Intrakat, ΑΒΑΞ και σχήμα Τέρνα-Μυτιληναίου «χτυπάνε» 2 projects της ΕΡΓΟΣΕ ύψους 115 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider