Διεθνή
20-10-2021 | 14:28

Στην κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ προσανατολίζεται η Micron

Newsroom
Μοιράσου το
Στην κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ προσανατολίζεται η Micron
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής τσιπ στις Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάζεται η διοίκηση της Micron Technology, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει με ίδια μέσα τις αυξημένες ανάγκες για ημιαγωγούς.

Αναλυτικότερα, η Micron σχεδιάζει την δημιουργία μίας νέας παραγωγικής μονάδας, προσβλέποντας ωστόσο στην χρηματική ενίσχυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την υλοποίηση του στόχου της.

Σύμφωνα με το Reuters, τα αυξημένα κόστη για την παραγωγή και την εισαγωγή των ημιαγωγών στις ΗΠΑ, ωθούν την Micron στην αναπροσαρμογή του σχεδιασμού της, καθώς ο εντεινόμενος ανταγωνισμός με άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως οι νοτιοκορεατικές Samsung και Hynix, ενισχύει την ανάγκη για επίτευξη ενός μεγαλύτερου βαθμού αυτονομίας στην αγορά των ημιαγωγών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters, η Micron έχει ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την αύξηση της παραγωγής τσιπ στην κεντρική της μονάδα στο Αϊντάχο, ενώ στο εργοστάσιο που διατηρεί στην Βιρτζίνια έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε η παραγωγή να επικεντρωθεί στην κατασκευή τσιπ για οχήματα.

Ωστόσο, το γεγονός πως η εταιρεία βρίσκεται αρκετά πίσω στην κατασκευή τσιπ για μονάδες μνήμης που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βασιζόμενη στην εισαγωγή των ημιαγωγών από την Ασία (Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία) ωθεί τους ιθύνοντες της Micron στην ανάληψη δράσης ώστε η εξάρτηση από τις εισαγωγές να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Alibaba παρήγαγε ένα από τα πιο προηγμένα κινέζικα τσιπ - «Βήμα μπρος» για την τεχνολογική αυτάρκεια της χώρας

Η έλλειψη τσιπ θα μπορούσε να επιμείνει 2 έως 3 έτη, εκτιμά μεγάλη κινεζική εταιρεία