«Χτυπάει το σφυρί» για το ακίνητο της «υπεραιωνόβιας» Τεξαπρέτ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χτυπάει το σφυρί» για το ακίνητο της «υπεραιωνόβιας» Τεξαπρέτ
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης για 5 εκατ. ευρώ.

Για σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα μιας εταιρείας που άλλοτε, προ 20ετίας, ήταν από αυτές που... απασχολούσαν την επιχειρηματική αλλά και χρηματιστηριακή αγορά. Ο λόγος για την Τεξαπρέτ, συμφερόντων της οικογένειας Καρασσό, που κάποτε διαπραγματεύονταν στο ταμπλό της τότε «Σοφοκλέους», ως εκπρόσωπος του κλάδου των κλωστών, με την εταιρεία να έχει παλιότερα τζίρο μερικών δισεκατομμυρίων (σε δραχμές πάντα, στα 1,4 δις το 2000) αλλά στην πορεία να μην καταφέρνει να αποφύγει τα χειρότερα και τους πλειστηριασμούς. Όπως βέβαια, δεν απέφευγε παλιότερα και τις διακυμάνσεις στο ταμπλό που ήθελαν «γερό στομάχι» για όσους συνήθιζαν να ακολουθούν τις διαδρομές της…

Η δραστηριοποίηση της οικογένειας ΚΑΡΑΣΣΟ στον κλάδο των βαφείων χρονολογείται από το 1880, όταν ο Ιάκωβος Καράσσο ίδρυσε ένα από τα πρώτα βαφεία που λειτούργησαν στη περιοχή της Θεσσαλονίκης και έβαφε κυρίως νήματα «τσιλέ» (κούκλες), κάλτσες και ρούχα. Χαρακτηριστικό της εποχής ήταν η μεταφορά των νημάτων στην θάλασσα για να τα πλύνουν.

Σήμερα, εάν δεν προκύψει αναβολή, «χτυπάει το σφυρί» για το ακίνητο της εταιρείας με την επωνυμία «Αφοι Καρασσό Α.Ε.» με επισπεύδουσα της doValue και τιμή πρώτης προσφοράς στα 5 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Καλοχωρίου της Δημοτικής ενότητας Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Η συνολική επιφάνεια των κτιριακών εγκαταστάσεων ανέρχεται σε περίπου 27,5 χιλ. τ.μ. και περιλαμβάνει το εργοστάσιο, αποθήκες, γραφεία, δεξαμενές κ.α.

Η εταιρεία χημικοτεχνικής επεξεργασίας προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας είχε έντονη δραστηριότητα τη δεκαετία του 1980, εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1998 αλλά έπεσε έξω λόγω της οικονομικής κρίσης και του ανταγωνισμού από γειτονικές χώρες και το φθηνότερο εργατικό κόστος. Το εργοστάσιο ανήκει στην οικογένεια Καρασσό, από τις πιο γνωστές οικογένειες εβραϊκής καταγωγής της Θεσσαλονίκης. Κάποτε, η Τεξαπρέτ προσπάθησε να αξιοποιήσει εγκαταστάσεις και ακίνητα δίχως επιτυχία.

Πλέον, η εταιρεία της οικογένειας Καρασσό, που έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1880, βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα των πλειστηριασμών. Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 64.051 τ.μ., που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ενώ επ’ αυτού έχει αναγερθεί ένα βιομηχανικό κτίριο-βαφείο με διώροφο κτίριο γραφείων, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενές και άλλες υποδομές, συνολικής επιφάνειας 27.507,05 τ.μ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider