Ελλάδα
18-10-2021 | 14:33

Π. Αποστολίδης (AbbVie): Το «προφίλ» του χαρισματικού ηγέτη

Newsroom
Μοιράσου το
Π. Αποστολίδης (AbbVie): Το «προφίλ» του χαρισματικού ηγέτη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο 32ο Συνέδριο Ηγεσίας της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) με θέμα την Εγκάρδια Ηγεσία, που έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα, μίλησε o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie Pharmaceutical (Ελλάδας και Κύπρου), κ. Πασχάλης Αποστολίδης. 

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, παρουσίασε τις προκλήσεις της σύγχρονης ηγεσίας και καταθέτοντας την πολυετή εμπειρία του σε σημαντικές θέσεις ευθύνης αναδεικνύοντας μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα τα χαρακτηριστικά  που συνθέτουν έναν επιτυχημένο ηγέτη. 

O κ. Αποστολίδης σημείωσε ότι «η ηγεσία δεν είναι απλώς η συγκέντρωση της εξουσίας, η επίδειξη ισχύος και η επιβολή της άποψής σου στους υφισταμένους σου», αλλά αντίθετα «ένας σωστός ηγέτης είναι αυτός που είναι πηγή έμπνευσης και φωτεινό παράδειγμα για τους υπολοίπους – όχι μόνο για τις γνώσεις του, αλλά κυρίως για το όραμά του, τη συμπεριφορά του και τη στάση ζωής». 

Σκιαγραφώντας τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου ηγέτη στάθηκε σε συγκεκριμένες βασικές αρχές και αξίες της AbbVie που αποτελούν ταυτόχρονα θεμελιώδεις προϋποθέσεις μιας επιτυχημένης ηγεσίας.

Δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ξεχώρισε τις εξής αρχές: την ανθρωποκεντρική διοίκηση («πρώτα οι άνθρωποι»), την ομαδικότητα («πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας, στην αρχή ότι «1+1 κάνουν 3»), την ισότητα & αξιοκρατία («χωρίς ισότητα δεν μπορεί να προχωρήσει και να αναπτυχθεί το σύνολο»), την προσέλκυση νέων ταλέντων («τα νέα ταλέντα αποτελούν το μέλλον και την επόμενη ημέρα κάθε οργανισμού»), την κινητροδότηση για την ανάπτυξη των ανθρώπων του οργανισμού («στην AbbVie δίνουμε απεριόριστες δυνατότητες για τη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας»), την εμπιστοσύνη («η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης είναι απαραίτητη για την πρόοδο κάθε κοινωνικού συνόλου»), και τέλος την προσαρμοστικότητα, ως βασική δεξιότητα της σύγχρονης ηγεσίας. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H AbbVie αναδεικνύεται ως μία από τις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Π. Αποστολίδης (AbbVie): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος «παίκτης» στο πεδίο των κλινικών μελετών

Η AbbVie ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, για έβδομη συνεχή χρονιά