Διεθνή
15-10-2021 | 09:10

Η έλλειψη τσιπ θα μπορούσε να επιμείνει 2 έως 3 έτη, εκτιμά μεγάλη κινεζική εταιρεία

Newsroom
Μοιράσου το
Η έλλειψη τσιπ θα μπορούσε να επιμείνει 2 έως 3 έτη, εκτιμά μεγάλη κινεζική εταιρεία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ θα μπορούσε να επιμείνει για ακόμη 2 έως 3 έτη προτού τερματιστεί, εκτίμησε ο Πρόεδρος της Hisense, μιας από τις μεγαλύτερες κινεζικές κατασκευάστριες τηλεοράσεων και οικιακών συσκευών. 

Οι βιομηχανίες από αυτή των καταναλωτικών ηλεκτρικών ειδών έως τις αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με έλλειψη ημιαγωγών. Αυτό με τη σειρά του έχει οδηγήσει σε ελλείψεις αγαθών όπως οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ενώ οι κατασκευαστές αγωνίζονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, νιώθουν επίσης τις συνέπειες.

Η κρατικά ελεγχόμενη Hisense Group έχει επηρεαστεί, με τον Πρόεδρο Jia Shaoqian, να εξηγεί πως το κόστος παραγωγής των προϊόντων έχει αυξηθεί αλλά η δραστηριότητα παραμένει ομαλή.

«Η Hinense κατασκευάζει οικιακές συσκευές και καταναλωτικά αγαθά και αυτό απαιτεί σχετικά μικρά τσιπ. Ωστόσο η προσφορά είναι σφικτή και το κόστος έχει αυξηθεί, ωστόσο η δραστηριότητά μας παραμένει ομαλή», είπε ο Jia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.