TSMC: Συμφωνία με την Sony για νέα επένδυση 7,15 δισ. δολαρίων σε μονάδα παραγωγής τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TSMC: Συμφωνία με την Sony για νέα επένδυση 7,15 δισ. δολαρίων σε μονάδα παραγωγής τσιπ
TSMC
Σε οριστική συμφωνία με τον ιαπωνικό κολοσσό Sony για την κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής τσιπ ημιαγωγών στην Ιαπωνία ήρθε η Taiwan Semiconductor Manufacturing, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σε οριστική συμφωνία με τον ιαπωνικό κολοσσό Sony για την κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής τσιπ ημιαγωγών στην Ιαπωνία ήρθε η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, όπου επισημαίνεται πως η ιαπωνική κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να συνδράμει τις δύο εταιρείες για την δημιουργία του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το Reuters, το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει 7,15 δισ. δολάρια, ενώ το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί κοντά στην πόλη Κουμαμότο στα βόρεια της χώρας, όπου ήδη υπάρχουν μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων, αισθητήρων κίνησης και άλλων προϊόντων για λογαριασμό της Sony.

Η νέα μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2024, σε μία προσπάθεια να επιλυθεί το μείζον ζήτημα της έλλειψης τσιπ, που ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία.

Τόσο η Sony όσο και η ταϊβανέζικη TSMC αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, ωστόσο επισημαίνεται πως η εταιρεία είχε εκφράσει από τον περασμένο Ιούλιο την πρόθεσή της να επεκτείνει την παραγωγή της στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: Επωφελείται από την έλλειψη τσιπ -Σε επίπεδο ρεκόρ οι πωλήσεις τριμήνου

 Η TSMC από την Ταϊβάν ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση της Tencent, μετά από τους ελέγχους της Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider