Επιχειρήσεις | Διεθνή
04-10-2021 | 14:23

Emirates και Qantas επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2028

Newsroom
Μοιράσου το
Emirates και Qantas επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2028
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην ανακοίνωση της επέκτασης της χρονικής διάρκειας της μεταξύ τους συνεργασίας μέχρι το 2028 προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρείες Qantas Airways και Emirates, καθώς ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών παλεύει για να ξεπεράσει τις συνέπειες που προκάλεσε στην αγορά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Reuters, Emirates και Qantas αποφάσισαν να επεκτείνουν για ακόμα πέντε έτη την συνεργασία τους (η προηγούμενη συμφωνία έληγε κανονικά το 2023), η οποία αφορά σε συνδυασμένες προσφορές στην αγορά της Ευρώπης και της Ωκεανίας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες με έδρες σε Αυστραλία και ΗΑΕ τόνισαν πως η επιβίωσή τους κατά την διάρκεια της πανδημίας βασίστηκε στην κοινή τους πορεία και στρατηγική, ενώ το θετικό πρόσημο από την επέκταση της συνεργασίας των δύο αερομεταφορέων θα συνεχίσει να αποτυπώνεται στις οικονομικές τους επιδόσεις.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και γνωρίζουμε πως ο κλάδος των αερομεταφορών θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να ανακάμψει από τις συνέπειες της πανδημίας. Ως εκ τούτου η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο εταίρων θα είναι πιο σημαντική και απαραίτητα από κάθε άλλη περίοδο», αναφέρεται στην συνέχεια της ανακοίνωσης των δύο εταιρειών.

Σημειώνεται πως η «συμμαχία» Emirates - Qantas σχηματίστηκε για πρώτη φορά το 2013 ύστερα από την επιθυμία της αυστραλιανής εταιρείας να παραμείνει ενεργή στην διεθνή αγορά, στον απόηχο της διακοπής της συνεργασίας που είχε μέχρι τότε με την British Airways, ενώ τα τελευταία 8 χρόνια περισσότεροι από 13 εκατ. επιβάτες έχουν διακινηθεί με τα αεροσκάφη των δύο εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επέκταση του δικτύου των Α380 της Emirates

Emirates: Ζημιές για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες