Τη Δευτέρα ανοίγει το βιβλίο για τους μικρομετόχους της Εθνικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τη Δευτέρα ανοίγει το βιβλίο για τους μικρομετόχους της Εθνικής

Με τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή θα προχωρήσει η δημόσια προσφορά νέων μετοχών έως 300 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα προς τους εγχώριους επενδυτές χωρίς όριο συμμετοχής.

Το ενημερωτικό δελτίο της δημόσιας προσφοράς αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Τρίτη και το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει την επόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και να κλείσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως θα έχει μεσολαβήσει η συνένωση μετοχών (reverse split) της τράπεζας με αναλογία 1 νέα για κάθε 15 παλαιές.

Η δημόσια προσφορά μετοχών στο εγχώριο επενδυτικό κοινό αποτελούσε μέρος του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης που κατέθεσε στην ΕΚΤ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό η Εθνική Τράπεζα με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες επενδυτές και ιδιώτες όλων των μεγεθών να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίησή της και στην επόμενη ημέρα του ομίλου.

Με δεδομένο ότι πρόκειται περί δημόσιας προσφοράς, όλοι οι επενδυτές και αποταμιευτές μπορούν να συμμετάσχουν ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να αμβλυνθούν υφιστάμενοι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή για όλους χωρίς όριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider