Invesco: Σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με τη διαχείριση παγίων της State Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Invesco: Σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με τη διαχείριση παγίων της State Street
Invesco
Αν προχωρήσει η συμφωνία θα είναι μια από τις μεγαλύτερες της βιομηχανίας, δεδομένου ότι η μονάδα της State Street διαχειρίζεται πάγια 4 τρισ. δολαρίων.

Σε συνομιλίες για συγχώνευση με το τμήμα διαχείρισης παγίων της State Street, βρίσκεται η Invesco, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις.

Η συμφωνία δεν είναι σίγουρη και οι συζητήσεις μπορεί να μην καταλήξουν εκεί, τόνισαν οι ίδιες πηγές, ενώ δεν είναι σαφές ποιοι θα ήταν οι όροι μιας πιθανής συγχώνευσης. Ωστόσο, αν προχωρήσει θα είναι μια από τις μεγαλύτερες της βιομηχανίας, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη μονάδα της State Street διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 4 τρισ. δολαρίων.

Η State Street παρέχει λογιστικές και διοικητικές υπηρεσίες σε άλλους διαχειριστές επενδύσεων. Η επενδυτική της μονάδα, η State Street Global Advisors, παραμένει κορυφαίος πωλητής κεφαλαίων ETF. Η Invesco διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1,5 τρισ. δολαρίων και έχει μια μεγάλη επιχείρηση ETFs. Έχει κεφαλαιακή αξία περίπου 11 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με τα 32 δισ. δολάρια της State Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider