Επιχειρήσεις | Διεθνή
13-09-2021 | 10:49

Η Κίνα έχει υπερβολικά πολλές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λέει υπουργός

Newsroom
Μοιράσου το
Η Κίνα έχει υπερβολικά πολλές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λέει υπουργός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

H Κίνα έχει «υπερβολικά πολλούς» κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων και η κυβέρνηση θα ενθαρύνει τη συγκέντρωση, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας της χώρας, Xiao Yaqing.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Κίνα θα βελτιώσει το δίκτυο σταθμών φόρτισης και θα ενισχύσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις αγροτικές περιοχές.

Η προώθηση πιο «πράσινων» αυτοκινήτων από την κινεζική κυβέρνηση για τον περιορισμό της ρύπανσης έδωσε κίνητρο σε κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων όπως η Nio, η XPeng και η BYD να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους.

Σύμφωνα με τον Xiao, το υπουργείο επισπεύδει τις εναλλακτικές λύσεις για να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσφοράς τσιπ αυτοκινήτων.

Την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο σε τρεις εταιρείες πώλησης τσιπ αυτοκινήτων για ώθηση των τιμών στην αγορά, σε μια κίνηση να βοηθήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η παρατεταμένη παγκόσμια έλλειψη τσιπ έχει επηρεάσει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες συμπεριλαμβανομένων των Ford Motor, Honda Motor και Volkswagen, αναγκάζοντας πολλές να διακόψουν ή να περιορίσουν την παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.