Η Google θα αναπληρώνει 20% περισσότερο νερό από αυτό που χρησιμοποιεί έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google θα αναπληρώνει 20% περισσότερο νερό από αυτό που χρησιμοποιεί έως το 2030
Το 2019 η Google κατανάλωσε 3,4 δισεκατομμύρια γαλόνια νερό, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Η Google σχεδιάζει να αναπληρώσει 20% περισσότερο νερό από ό, τι χρησιμοποιεί στα γραφεία και τα κέντρα δεδομένων της έως το 2030, ανακοίνωσε η εταιρεία, λόγω των ανησυχιών για την υπερβολική κατανάλωση νερού από τις τεχνολογικές εγκαταστάσεις εν μέσω μιας περιόδου με ξηρασίες - ρεκόρ.

«Δεσμευόμαστε σε έναν στόχο διαχείρισης νερού για την αναπλήρωση περισσότερης ποσότητας σε σχέση με αυτή που καταναλώνουμε έως το 2030 καθώς και στην υποστήριξη της ασφάλειας του νερού στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε», έγραψε η Κέιτ Μπράντ, επικεφαλής βιωσιμότητας της Google σε μια ανάρτηση. «Αυτό σημαίνει ότι η Google θα αναπληρώσει το 120% του νερού που καταναλώνουμε, κατά μέσο όρο, στα γραφεία και τα κέντρα δεδομένων μας».

Το 2019 η Google κατανάλωσε 3,4 δισεκατομμύρια γαλόνια νερό, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ωστόσο όπως ανέφερε στο Reuters δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να παρακολουθεί τα ποσοστά αναπλήρωσης.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί νερό για να ψύξει τις στοίβες υπολογιστών στα κέντρα δεδομένων, τα οποία αποθηκεύουν και επεξεργάζονται ερωτήματα αναζήτησης, βίντεο YouTube και άλλα δεδομένα. Σχεδιάζει να επιτύχει τον νέο στόχο της χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό στα κτίριά της και στη συνέχεια βοηθώντας στη διατήρηση στις γύρω κοινότητες, ξεκινώντας από εκείνες όπου το νερό είναι ιδιαίτερα λιγοστό.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα περιλαμβάνουν τη συλλογή ομβρίων υδάτων για τον καθαρισμό των τουαλετών και τη χρηματοδότηση της απομάκρυνσης φυτών που χρειάζονται πολύ νερό. Μάλιστα, στη Νότια Καλιφόρνια, η Google συνδράμει στην εγκατάσταση τεχνολογίας ανίχνευσης διαρροών στις τουαλέτες σε κατοικίες χαμηλού εισοδήματος, για τη μείωση της σπατάλης και την καλύτερη διακίνηση του νερού μέσω υδραυλικών συστημάτων.

Σημειώνεται πως η Microsoft πριν από ένα χρόνο και η Facebook τον περασμένο μήνα ανακοίνωσαν στόχους για να είναι ενεργειακά θετικοί όσον αφορά το νερό έως το 2030, ωστόσο δεν καθορίζεται στόχος αναπλήρωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider