Τη Mediterranean Foods εξαγόρασε η ΜΙΝΕΡΒΑ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τη Mediterranean Foods εξαγόρασε η ΜΙΝΕΡΒΑ
Όπως ανακοινώθηκε, η ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων γίνεται πλειοψηφικός μέτοχος της Mediterranean Foods AE.

Λίγους μήνες μετά την απόκτηση του κλάδου των τοματικών προϊόντων της Ελαΐς-Unilever Hellas και των εμπορικών σημάτων Pummaro και Pelargos, η βιομηχανία τροφίμων ΜΙΝΕΡΒΑ προχωρά στην απόκτηση της εταιρείας Mediterranean Foods ΑΕ.

Βάσει της συμφωνίας, η ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων γίνεται πλειοψηφικός μέτοχος της Mediterranean Foods AE ενώ αποκτά τη μονάδα παραγωγής της Mediterranean Foods στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, ένα εργοστάσιο επιφάνειας 5.200 τ.μ. όπου παράγονται τέσσερις κατηγορίες προϊόντων (μουστάρδες, κέτσαπ, μαγιονέζες και σάλτσες) που απευθύνονται τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική αγορά τροφίμων. Το ύψος του τιμήματος της εξαγοράς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η ΜΙΝΕΡΒΑ, η οποία εδώ και περίπου μία διετία έχει περάσει στα χέρια του fund DECA, με την εξαγορά αυτή διευρύνει περαιτέρω το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στον κλάδο των τροφίμων ενώ αποκτά και τα εμπορικά σήματα Brava και Delicia. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία δραστηριοποιείται σε προϊόντα όπως το ελαιόλαδο και τα τυροκομικά, σε προϊόντα ξιδιού, τομάτας, βιολογικά προϊόντα και λειτουργικά τρόφιμα και διαθέτει τα brands όπως Μινέρβα, Χωριό, ΤΟΠ, Φαστ, ΣΑΒΟΪ, Pummaro.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της Mediterranean Foods ΑΕ, η οποία διαθέτει περίπου 100 κωδικούς προϊόντων, το 2019 ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 400.000 ευρώ. Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε το 2019 σε 28,58% και το περιθώριο EBITDA σε 12,94%. Η παραγωγή της ανέρχεται σε 1.600 τόνους.

«Είμαστε περήφανοι που υποδεχόμαστε τα προϊόντα της Mediterranean Foods στη μεγάλη οικογένεια της ΜΙΝΕΡΒΑ, και εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιό μας με νέα εμπορικά σήματα και νέες κατηγορίες προϊόντων. Αντλώντας έμπνευση από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μας, συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να επενδύουμε στην ελληνική παραγωγή, να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία» σημείωσε σχετικά με την εξαγορά η κυρία Χρύσα Μπόνου, Γενική Διευθύντρια της ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider