Tencent: Η χειρότερη μετοχή στον κόσμο με διαγραφή κεφαλαιοποίησης 170 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tencent: Η χειρότερη μετοχή στον κόσμο με διαγραφή κεφαλαιοποίησης 170 δισ. δολαρίων
Η άνευ προηγούμενου καταστολή της Κίνας στην τεχνολογική της βιομηχανία έχει μετατρέψει την Tencent Holdings από αγαπημένη των αγορών στον μεγαλύτερο χαμένο του κόσμου αυτόν τον μήνα.

Η άνευ προηγούμενου καταστολή της Κίνας στην τεχνολογική της βιομηχανία έχει μετατρέψει την Tencent Holdings από αγαπημένη των αγορών στον μεγαλύτερο χαμένο του κόσμου αυτόν τον μήνα.

Ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτύου έχει κάνει βουτιά 23% από τις αρχές Ιουλίου μέχρι χθες και βρίσκεται σε τροχιά για τον χειρότερο μήνα στην ιστορία του έχοντας χάσει κεφαλαιοποίηση περίπου 170 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την ταχύτερη διαγραφή πλούτου μετόχων παγκοσμίως για αυτήν την περίοδο, δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg. Εννέα από τους 10 μεγαλύτερους χαμένους σε αξία μετόχων αυτόν τον μήνα είναι κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Meituan και Alibaba Group Holding.

Η μετοχή της Tencent ανακάμπτει σήμερα (+9,8%), σε ευθυγράμμιση με την ευρύτερη κινεζική αγορά μετά και τις προσπάθειες του Πεκίνου να αμβλύνει τις ανησυχίες για την καταστολή στον κλάδο ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η Tencent, με έδρα το Shenzhen, είναι ένα από τα βασικά θύματα της επίσημης εκστρατείας η οποία έβαλε στο στόχαστρο κάποιους από τους τεχνολογικούς κολοσσούς της χώρας που θεωρούνται πιθανή απειλή για την παραβίαση δεδομένων και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Κίνας. Το selloff των μετοχών της εντάθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την κίνηση του Πεκίνου να διευρύνει το στόχο των ρυθμιστικών παρεμβάσεων περιλαμβάνοντας και πάλαι ποτέ πετυχημένους τομείς όπως η ιδιωτική εκπαίδευση.

«Δεν βλέπω να μπαίνει τέλος στη ρυθμιστική καταστολή. Η παραβίαση δεδομένων θα είναι ύψιστη προτεραιότητα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα», σημειώνει ο Paul Pong, managing director της Pegasus Fund Managers. «Οι αποτιμήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν για να συμβαδίσουν με αυτό, ιδιαίτερα για τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Tencent».

Η ρυθμιστική καταιγίδα έχει οδηγήσει σε ποινές όπως η απώλεια των αποκλειστικών δικαιωμάτων για streaming μουσικής και σε πρόστιμα για παραβίαση ανταγωνισμού για την Tencent. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εγγραφή νέων χρηστών για τη δημοφιλή υπηρεσία της WeChat, ενώ έλαβε εντολή να ρυθμίζει ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της στα κινητά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα αλλάζει τις ισορροπίες απέναντι στις Big Tech

gazzetta
gazzetta reader insider insider