Motor Oil: H Ομάδα Ασφάλειας σε σεμινάριο Ασφαλούς Πρόσβασης και Εργασίας σε Ύψος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Motor Oil: H Ομάδα Ασφάλειας σε σεμινάριο Ασφαλούς Πρόσβασης και Εργασίας σε Ύψος
Πρωταρχικό μέλημα η Υγιεινή και η Ασφάλεια στους χώρους εργασίας του Ομίλου.

Στο ειδικό σεμινάριο Ασφαλούς Πρόσβασης και Εργασίας σε Ύψος που διοργανώνει η εταιρεία Active Point AEBE, σύμφωνα με το διεθνές σύστημα IRATA, συμμετείχε με τρία groups η Ομάδα Ασφάλειας της Motor Oil, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης οργανωμένων ομάδων διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου στο πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο της Active Point AEBE, AITC, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές που θα τους επιτρέπουν να έχουν πρόσβαση με ασφάλεια σε οποιοδήποτε δυσπρόσιτο σημείο είτε με τη χρήση σχοινιών ή με ειδικούς αναρριχητικούς ελιγμούς.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το επίπεδο αυτών των σεμιναρίων και των εξετάσεων που ακολουθούν είναι πολύ υψηλό και προσφέρει ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες, ενώ απαιτεί σωματική και πνευματική ικανότητα, καθώς και ιδιαίτερα υψηλό σθένος. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από ανεξάρτητους εξεταστές που εντέλλονται από τον παγκόσμιο οργανισμό IRATA.

Τα πιστοποιητικά που απονεμήθηκαν στους συμμετέχοντες είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, κατατάσσοντας τη Motor Oil στις βιομηχανίες που διαθέτουν επίσημα πιστοποιημένα άτομα στον τομέα Ασφάλειας και Διάσωσης σε ύψη και περιορισμένους χώρους.

Η εταιρεία επισημαίνει πως η Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία και η πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου αποτελούν για τη Motor Oil ηθική υποχρέωση και επιχειρηματική αναγκαιότητα που ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας απλής νομικής υποχρέωσης. Πρωταρχικό μέλημα του Ομίλου είναι να λαμβάνει μέτρα και να υλοποιεί έργα και προγράμματα, προκειμένου να επιτυγχάνονται οι μόνιμοι στόχοι για Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους εφαρμόζεται ένα αυστηρά δομημένο σύστημα Διαχείρισης σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με πρόσθετα μέτρα, έχοντας ως μόνιμο στόχο «Μηδέν ατυχήματα».

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το σύστημα ενισχύεται και θωρακίζεται με:

Συνεχή εκπαίδευση και παρουσιάσεις θεμάτων ασφάλειας με συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
Τακτική συντήρηση του εξοπλισμού προκειμένου να διασφαλίζεται η ορθή και ασφαλής λειτουργία του.
Επενδύσεις σε εξοπλισμό και μέτρα ελέγχου νέας τεχνολογίας.
Αξιολόγηση της επικινδυνότητας (Risk assessment) σε κρίσιμες δραστηριότητες προκειμένου να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης και προστασίας πριν την εκτέλεσή της.
Δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας σε όλο τον Όμιλο με παρουσιάσεις σχετικού υλικού στο σύνολο του προσωπικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider