Κερδοφόρο το δεύτερο τρίμηνο για την εταιρεία χημικών Dow, άνω των εκτιμήσεων τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κερδοφόρο το δεύτερο τρίμηνο για την εταιρεία χημικών Dow, άνω των εκτιμήσεων τα έσοδα
Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε η εταιρεία χημικών, Dow Inc., ενισχυμένη από την αύξηση των τιμών και την ισχυρότερη ζήτηση. 

Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε η εταιρεία χημικών, Dow Inc., ενισχυμένη από την αύξηση των τιμών και την ισχυρότερη ζήτηση.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,93 δισ. δολάρια ή 2,51 δολάρια ανά μετοχή, έπειτα από ζημιές 217 εκατ. δολαρίων ή 31 σεντς ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το Marketwatch. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,72 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,47 δολάρια.

Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 66,2% στα 13,89 δισ. δολάρια., άνω των εκτιμήσεων της FactSet για 13,13 δισ. δολάρια, καθώς και οι τρεις τομείς δραστηριοποίησης εμφάνισαν πωλήσεις μεγαλύτερες των προσδοκιών.

«Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου αντικατοπτρίζουν την ισχυρή ζήτηση σε όλες τις αλυσίδες και περιοχές», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Jim Fitterling. «Κοιτώντας μπροστά, αναμένουμε διατήρηση της δυναμικής των κερδών από τις βελτιώσεις στις καταναλωτικές δαπάνες, τα διεθνή ταξίδια και τη βιομηχανική παραγωγή».

Η μετοχή ενισχύεται 1,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ έως τώρα φέτος έχει κερδίσει 7,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider