Κατσαφάδος: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πράσινα και έξυπνα λιμάνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατσαφάδος: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πράσινα και έξυπνα λιμάνια
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος
Ο κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε σε ένα νέο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης.

«Τα λιμάνια της χώρας θα παίξουν καταλυτικό ρόλο σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας και αυτό το έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καταστρώνουμε την εθνική λιμενική πολιτική για τη χώρα από το 2021 μέχρι το 2030 και σύντομα θα είναι έτοιμη να δημοσιευθεί. Στόχος μας είναι δημιουργήσουμε πράσινα και έξυπνα λιμάνια» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος, στην διάρκεια συζήτησης με την δημοσιογράφο Αμαλία Κάντζου, στα πλαίσια του Regional Growth Conferance που συνδιοργανώνει η Εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε σε ένα νέο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης εξηγώντας ότι «μιλάμε για όρους διασύνδεσης της συνδεσιμότητας και ανάπτυξης σε υποδομές στα λιμάνια. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μεθόδους και τεχνολογίες για να μπορέσουμε να μειώσουμε την εκπομπή των ρύπων, να δημιουργήσουμε λιμάνια εφοδιαστικής αλυσίδας να ενισχύσουμε τον θαλάσσιο τουρισμό μέσα από τη λειτουργία των λιμανιών μας, όπως φυσικά και την ακτοπλοΐα μας».

Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση υποστήριξε ότι «μας δίνονται οι δυνατότητες και μέσα από το ταμείο ανάκαμψης και εξαντλώντας όλα τα Ευρωπαϊκά εργαλεία κοινοτικών πόρων να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την λειτουργία των λιμανιών μας να τα κάνουμε πιο πράσινα, να τα κάνουμε πιο έξυπνα, να μπορέσουμε να δώσουμε δυνατότητες ψηφιακής μετεξέλιξης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider