Διαψεύδει για ΑΜΚ η ΑΒΑΞ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαψεύδει για ΑΜΚ η ΑΒΑΞ
Σενάρια για νέα αύξηση κεφαλαίου στον κατασκευαστικό όμιλο ΑΒΑΞ. Τι απαντά η εταιρεία.

Σκέψεις για νέα αύξηση κεφαλαίου φαίνεται να υπάρχουν στον κατασκευαστικό όμιλο ΑΒΑΞ στο πλαίσιο της κεφαλαιακής ενίσχυσής του και της εισόδου «φρέσκου» χρήματος ή νέων μετόχων στο γκρουπ.

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη είχε προχωρήσει σε ΑΜΚ πέρυσι, συγκεκριμένα αυτή ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ύψους 20 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το ύψος της ΑΜΚ ή τους όρους, ενώ κάποιες χρηματιστηριακές πηγές σημειώνουν ότι ίσως υπάρχουν νεότερα μέσα στο προσεχές διάστημα, ενδεχομένως και στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, χωρίς όμως να πρόκειται για κάτι το επίσημο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανέρχεται στο ένα 1 δισ. ευρώ ωστόσο μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 η εταιρεία έχει υπογράψει 4 νέες συμβάσεις δημόσιων και ιδιωτικών έργων συνολικής αξίας περίπου 20 εκατ. περίπου, και επίκειται η υπογραφή αρκετών ακόμη συμβάσεων για έργα στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ, με το σημαντικότερο έργο από τις προς υπογραφή συμβάσεις να είναι η κατασκευή της πρώτης φάσης της Γραμμής 4 του Μετρό Αθηνών και συγκεκριμένα το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία έχει υποβάλει και προσφορά ως μέλος της κοινοπραξίας των ομίλων Vinci και Μυτιληναίος, για την ανάληψη του έργου παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Από την πλευρά της, πάντως, η εταιρεία με ανακοίνωσή της, διαψεύδει ότι εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Τρίτης 01.06.2021, σύμφωνα με τα οποία η ΑΒΑΞ ΑΕ εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΒΑΞ: Η «κρυμμένη» αξία των 204 εκατ. ευρώ στις Παραχωρήσεις

ΑΒΑΞ: Επιστροφή στα κέρδη μετά 10 χρόνια – Οι προοπτικές για τη συνέχεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider