Ελλάδα
26-05-2021 | 10:57

Costamare: Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των ομολογιών του ΚΟΔ

Newsroom
Μοιράσου το
Costamare: Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των ομολογιών του ΚΟΔ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σήμερα, Τετάρτη 26 Μαΐου, ξεκινάει η διαπραγμάτευση του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών της Costamare Participations Plc στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χ.Α.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, ο κωδικός διαπραγμάτευσης της Ομολογίας είναι με λατινική γραμματοσειρά «CMPB1», ενώ η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών είναι 1.000 ευρώ ανά Ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Σημειώνεται πως την Τρίτη 25 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Δημόσια Προσφορά των Ομολογιών του Κοινού Ομολογιακού Δανείου έκδοσης της Costamare Participations Plc, με την εγγύηση της Costamare Inc., για την εισαγωγή τους στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

H συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα που συμμετείχε στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 665,17 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 6,7 φορές. Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι 1.000 ευρώ ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,70% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,7% ετησίως.

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: (α) 71.000 Ομολογίες (71% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές και (β) 29.000 Ομολογίες (29% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

«Η Εταιρεία ευχαριστεί θερμά το επενδυτικό κοινό για την ανταπόκριση που έδειξε στη Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή των Ομολογιών της Εταιρείας στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επιπλέον, ευχαριστεί τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους και Συμβούλους Έκδοσης της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank Α.Ε. και Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, καθώς και την Optima bank, Ανάδοχο της Έκδοσης», καταλήγει στην ανακοίνωσή της. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Costamare: Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από την ομολογιακή έκδοση

Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Costamare - 6,7 φορές υπερκάλυψη με επιτόκιο 2,7%