Πάουελ: Η Fed «ανοίγει» τη συζήτηση για ένα ψηφιακό δολάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ: Η Fed «ανοίγει» τη συζήτηση για ένα ψηφιακό δολάριο
Η Fed εξετάζει το ενδεχόμενο ενός ψηφιακού δολαρίου και μίας ευρύτερης συζήτησης για να καθοριστεί η «τρέχουσα σκέψη» της για τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός ψηφιακού δολαρίου θα εξετάσει η Fed αργότερα το καλοκαίρι, ανακοίνωςσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

Συγκεκριμέμα, σύμφωνα με το Marketwatch, η Fed εξετάζει το ενδεχόμενο ενός ψηφιακού δολαρίου και μίας ευρύτερης συζήτησης για να καθοριστεί η «τρέχουσα σκέψη» της για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, καθώς και τα πλεονεκτήματα / αντισταθμίσματα ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Δεν είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο. Το καλοκαίρι του 2020, μία ομάδα από την Boston Fed άρχισε να δουλεύει με ερευνητές του MIT για να δουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος που θα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται, το «ψηφιακό δολάριο» δεν θα είναι ένα κρυπτονόμισμα ενός αποκεντρωμένου blockchain, αλλά μία ψηφιακή μορφή του «fiat dollar».

Στο μήνυμα του, ο Πάουελ τόνισε πως οποιοδήποτε πιθανό ψηφιακό δολάριο δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα μετρητά ή τις ψηφιακές μορφές του δολαρίου που χρησιμοποιεί ο ιδιωτικός τομέας, όπως οι καταθέσεις σε εμπορικές τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fed φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το tapering

gazzetta
gazzetta reader insider insider