Νότια Κορέα: Επενδύσεις 452 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παραγωγή ημιαγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νότια Κορέα: Επενδύσεις 452 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παραγωγή ημιαγωγών
semi conductors
Επιχειρήσεις και κυβερνήσεις σε διεθνές επίπεδο αναζητούν λύσεις για την έλλειψη των «απαραίτητων» ημιαγωγών.

Μικροσκοπικά τσιπ από σιλικόνη με περίπλοκα δίκτυα και συνδέσεις είναι το «νήμα της ζωής» για την οικονομία του 21ου αιώνα. Και βρίσκονται σε έλλειψη.

Η έλλειψη αυτών των «έξυπνων ημιαγωγών» που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία εκατοντάδων προϊόντων της καθημερινότητας μας, από τα κινητά τηλέφωνα, μέχρι τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2023 και έχει φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο της βιομηχανίας και της οικονομίας με αποτέλεσμα εταιρείες και κυβερνήσεις να ψάχνουν λύσεις και να επενδύουν δισεκατομμύρια στη δημιουργία υποδομών.

Σύμφωνα με τo CNBC, η Νότια Κορέα είναι έτοιμη να κάνει μία «γιγαντιαία» επένδυση στη βιομηχανία, ανακοινώνοντας την προηγούμενη εβδομάδα επενδύσεις ύψους 452 δισ. δολαρίων, έως και το 2030, με το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων να προέρχεται από ιδιωτικές εταιρείες της χώρας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης ονομάζεται «K-Semiconductor Strategy» και περιλαμβάνει επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και παροχή υποδομών σε ιδιώτες που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν την απαραίτητη γνώση και τεχνολογία. Όπως αναφέρεται, οι δύο εταιρείες που ηγούνται της πρωτοβουλίας είναι οι δύο μεγαλύτερες παραγωγοί chip στη χώρα, η Samsung Electronics και η SK Hynix.

Ειδικά στην περίπτωση της Samsung Electronics, έχει γίνει γνωστό πως σχεδιάζει να επενδύσει 15 δισ. δολάρια έως το 2030, αυξάνοντας τον προηγούμενο προϋπολογισμό των 12 δισ. δολαρίων, ποσό που ανακοινώθηκε το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών μπορεί να συνεχιστεί έως το 2023

Πιέσεις από τις ΗΠΑ για τον εφοδιασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας με μεγαλύτερες ποσότητες chip

gazzetta
gazzetta reader insider insider