Disney: Συνέτριψε τις εκτιμήσεις με τα μεγέθη τριμήνου -Απογοήτευσε το streaming

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney: Συνέτριψε τις εκτιμήσεις με τα μεγέθη τριμήνου -Απογοήτευσε το streaming
Πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Walt Disney στο τρίμηνο.

Πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Walt Disney στο τρίμηνο, ωστόσο είδε τη μετοχή της να αντιδρά πτωτικά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθώς επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της υπηρεσίας streaming.

Αναλυτικότερα, η Disney ανακοίνωσε καθαρά κέρδη β' τριμήνου χρήστης της τάξης των 901 εκατ. δολαρίων ή 49 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 15,61 δισ. δολαρίων, από 18 δισ. δολάρια έναν χρόνο πριν. Μετά την προσαρμογή στα κόστη αναδιάρθρωσης και σε άλλες έκτακτες επιδράσεις, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 79 σεντς ανά μετοχή, καταγράφοντας απρόσμενη άνοδο από τα 60 σεντς της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν κατά μέσο όρο τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 26 σεντς ανά μετοχή και τις πωλήσεις στα 15,86 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την FactSet. Ωστόσο, οι συνδρομές και τα έσοδα από το streaming ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. H Disney ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα Disney+ έχει 103,6 εκατομμύρια συνδρομητές, με τους αναλυτές να αναμένουν 109,25 εκατομμύρια ή 161,67 εκατομμύρια εάν συμπεριληφθούν και άλλες πλατφόρμες streaming της Disney, όπως το Hulu και το ESPN+. Οι συνολικοί συνδρομητές σε όλες τις πλατφόρμες φτάνουν τους 158,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Είμαστε σε τροχιά για να επαληθεύσουμε την πρόβλεψη για 230 έως 260 εκατομμύρια συνδρομητές έως το τέλος της χρήσης 2024», ανέφερε ο CEO Bob Chapek.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider