Tesla: Μείον 27% οι πωλήσεις Απριλίου στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Μείον 27% οι πωλήσεις Απριλίου στην Κίνα
Η Κίνα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την Tesla.

Συνολικά 25.845 οχήματα που έχουν κατασκυαστεί στην Κίνα πούλησε τον Απρίλιο η Tesla, σημειώνοντας πτώση κατά 27% από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όπως αναφέρει το CNBC, η μείωση τωνη πωλήσεων έρχεται εν μέσω μιας συνολικής πτώσης 12% από μήνα σε μήνα τον Απρίλιο για τα νέα ενεργειακά επιβατικά αυτοκίνητα στην Κίνα, στην κατηγορία που περιλαμβάνει καθαρά ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Η εταιρεία παρέδωσε 184.800 αυτοκίνητα διεθνώς κατά το α' τρίμηνο και παρότι δεν αποκαλύπτει τις μηνιαίες παραδόσεις ανά χώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την εταιρεία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται, τα στοιχεία της BYD, η οποία υποστηρίζεται από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, κινήθηκαν κοντά με αυτά της Tesla τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την ένωση, η BYD πούλησε 25.450 νέα οχήματα τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 6,5% από τα 23.906 οχήματα τον Μάρτιο. Τα στοιχεία κινήθηκαν κοντά σε εκείνα που αποκάλυψε η ίδια η BYD, η οποία ανέφερε στις αρχές του μήνα ότι πούλησε 25.034 νέα επιβατικά αυτοκίνητα τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Καθαρά κέρδη ρεκόρ στο α' τρίμηνο - Αύξηση εσόδων 74%

Σάρωσε η Tesla το α' τρίμηνο στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider