Mytilineos: Αναβάθμιση του outlook σε σταθερό από τη Fitch - Επιβεβαίωση του rating «ΒΒ»

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Αναβάθμιση του outlook σε σταθερό από τη Fitch - Επιβεβαίωση του rating «ΒΒ»
Την αναβάθμιση του outlook της Mytilineos σε σταθερό από αρνητικό, ανακοίνωσε η Fitch Ratings, με τον αμερικανικό οίκο να επιβεβαιώνει παράλληλα την αξιολόγηση «ΒΒ».

Την αναβάθμιση του outlook της Mytilineos σε σταθερό από αρνητικό, ανακοίνωσε η Fitch Ratings, με τον αμερικανικό οίκο να επιβεβαιώνει παράλληλα την αξιολόγηση «ΒΒ». Την ίδια στιγμή, και η S&P Global Ratings επιβεβαίωσε το προγενέστερο rating, διατηρώντας παράλληλα το outlook.

Σύμφωνα με τη Fitch, η αναθεώρηση του outlook σε σταθερό αντανακλά τα καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά αποτελέσματα της Mytilineos το 2020. Όπως συμπληρώνει, η επέκταση της εταιρείας στον λιγότερο κυκλικό τοµέα της ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί πιστωτικά θετική κίνηση.

Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει επίσης πως, αν και υπάρχουν κίνδυνοι στην εκτέλεση έργων Build-Operate-Transfer (BOT) στον κλάδο των ΑΠΕ, αναμένεται ισχυρή ζήτηση σε αειοφόρα πρότζεκτ παγκοσμίως, γεγονός που αναμένεται να υποστηρίξει τη βελτίωση των επιδόσεων στον ευρύτερο τομέα των κατασκευών.

Όπως προσθέτει, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης εδράζεται στη ρευστότητα με λογικούς όρους χωρίς σημαντικές ωριμάνσεις δανείων πριν από το 2024, στο διαφοροποιημένο προφίλ δραστηριοτήτων της εταιρείας, στο επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στις συνέργειες, στον καθετοποιημένο και χαμηλού κόστους κλάδο της μεταλλουργίας, καθώς και σε ένα ισχυρό και αναπτυσσόμενο μερίδιο αγοράς στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, που δίνει στη Mytilineos διατηρήσιμες ταμειακές ροές.

Σύμφωνα με τη Fitch, η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας περιόρισαν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, αναμένεται σημαντική ανάπτυξη της Mytilineos στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς πρόκειται να αναπτύξει περίπου 700MW φωτοβολταϊκών πάρκων, από το χαρτοφυλάκιο που απέκτησε πρόσφατα στην Ελλάδα, όπως και να επεκτείνει περαιτέρω τα έργα αιολικής ενέργειας έως το 2024. Παράλληλα, έως το τέλος του 2021 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής CCGT.

Αυτά τα πρότζεκτ, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες οργανικής ανάπτυξης μικρότερης κλίμακας, θα έχουν ως αποτέλεσμα οι μέσες κεφαλαιακές δαπάνες (capex) να υπερβούν τα 300 εκατ. ευρώ ετησίως, το 2021-2024. Επίσης, θα αυξήσουν τη διείσδυση της εταιρείας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και θα παράσχουν αυξανόμενες σταθερές ταμειακές ροές μόλις τεθούν σε λειτουργία.

«Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι το ποσοστό του κλάδου ΑΠΕ στα EBITDA θα παγιωθεί περίπου στο 40% από το 2024 και εφεξής», επισημαίνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider