Διεθνή
17-03-2021 | 12:56

CNBC: Είναι «φούσκα» η μετοχή της Tesla;

Newsroom
Μοιράσου το
CNBC: Είναι «φούσκα» η μετοχή της Tesla;
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η μετοχή της Tesla είναι «φούσκα» και πρόκειται να καταγράψει πτώση, σύμφωνα με εκτίμηση του Περ Λεκάντερ, fund manager της Lansdowne Partners.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο “Squawk Box Europe” του CNBC, ο Λεκάντερ χαρακτηρίζει «φούσκα» την Tesla και εκτιμά πως «κερδισμένοι» θα βγουν όσοι έχουν θέση «short», δηλαδή όσοι... στοιχηματίσουν πως η αξία της μετοχής πρόκειται να πέσει.

Το τελευταίο 12μηνο -μέχρι και τον Ιανουάριο- η αξία της εταιρείας στην αγορά έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 800 δισ. δολάρια, πριν πέσει στα 600 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, ενώ αυτή τη στιγμή η αγοραία αξίας της εκτιμάται στα 679 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

«Προβλέπω πως αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά επανόδου για τις incumbents» δήλωσε σχετικά ο Λεκάντερ φέρνοντας ως παράδειγμα τη μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, για την οποία κρατά αισιόδοξη στάση. 

«Υπάρχουν ορισμένες μετοχές οι οποίες θεωρώ πως θα είναι κερδισμένες σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο» αναφέρει ο Λεκάντερ και επαναλαμβάνει πως δεν θεωρεί τη μετοχή της Tesla μία από αυτές. 

Φυσικά, υπάρχει και ο αντίλογος, όπως στην περίπτωση του αναλυτή της Wedbush, Νταν Ιβς, ο οποίος εκτιμά πως «μετά από μία ασταθή συμπεριφορά στην αρχή της χρονιάς» θα μπορέσει να ανακάμψει. 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.