Διεθνή
23-02-2021 | 14:56

Deal μεταξύ της ναυτιλιακής GasLog (Πήτερ Λιβανός) και της BlackRock

Newsroom
Μοιράσου το
Deal μεταξύ της ναυτιλιακής GasLog (Πήτερ Λιβανός) και της BlackRock

Συμφωνία για τη συγχώνευσή της με τον ενεργειακό βραχίονα της BlackRock ανακοίνωσε χτες η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, η GEPIF θα αποκτήσει όλες τις κοινές μετοχές της GasLog που δεν είναι στην κατοχή υφιστάμενων μετόχων της GasLog συμπεριλαμβανομένης της Blenheim Holdings Ltd. η οποία ανήκει στην οικογένεια Λιβανού και μιας 100% θυγατρικής του Ιδρύματος Ωνάση. Η συναλλαγή συμφωνήθηκε στα 5,80 δολάρια ανά κοινή μετοχή, τιμή που αποτελεί premium 17% στην τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της GasLog στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και 22% στη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η οικογένεια Λιβανού και η θυγατρική του Ιδρύματος Ωνάση θα συνεχίσουν να διατηρούν περίπου το 55% των μετοχών της GasLog και η BlackRock το 45% αυτών ενώ οι κοινές μετοχές της GasLog δεν θα διαπραγματεύονται πλέον στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Αυτή η συναλλαγή αποτελεί το επόμενο βήμα για την GasLog, προσφέροντας στους μετόχους ένα άμεσο και σημαντικό premium για τις μετοχές τους (θα κερδίσουν από την υψηλή τιμή πώλησης) σε μία εποχή που στις χρηματιστηριακές αγορές δεν γίνονται πολλές αγοραπωλησίες-πράξεις μετοχών», δήλωσε ο Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος της GasLog.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.