Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις θα οδηγηθεί σε «λουκέτο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις θα οδηγηθεί σε «λουκέτο»

Σε «λουκέτο» θα οδηγηθούν μία στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις της Αττικής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αττικής, ο οποίος σε ανακοίνωση του σχολιάζοντας το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τρίτο Lockdown.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη μας, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο "lockdown" θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider