«Σπάει το ρόδι» στο Χρηματιστήριο η Interlife μετά 3,5 χρόνια φαγούρας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σπάει το ρόδι» στο Χρηματιστήριο η Interlife μετά 3,5 χρόνια φαγούρας
Πρόκειται για συνολικά 18.567.912 κοινές ονομαστικές μετοχές, με την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης να ορίζεται στις 26 Ιανουαρίου. 

Μετά από περίπου 3,5 χρόνια… φαγούρας, όταν είχε πραγματοποιηθεί η είσοδος στο ταμπλό των μετοχών της BriQ Properties, η ασφαλιστική εταιρεία Interlife «σπάει το ρόδι» των εισαγωγών στο Χρηματιστήριο.

Προχτές, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε την έγκριση του περιεχομένου ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των υφιστάμενων κοινών, άυλων, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της εταιρίας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόκειται επί της ουσίας για παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της ασφαλιστικής που έχει παρουσία στο ΧΑΚ, δηλαδή το κυπριακό χρηματιστήριο.

Πρόκειται για συνολικά 18.567.912 κοινές ονομαστικές μετοχές, με την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης να ορίζεται στις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη του 2019, η Interlife διαχειρίζεται ασφάλιστρα συνολικής αξίας της τάξεως των 61-62 εκατ. ευρώ (στοιχεία τέλους 2019), ενώ εμφάνισε αύξηση παραγωγής 5% περίπου στο 6μηνο του 2020. Τα ετήσια κέρδη προ φόρων ξεπερνούσαν τα 25 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 18,8 εκατ. ευρώ ενώ στο 6μηνο του 2020 ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ (λόγω αρνητικών επενδυτικών αποτελεσμάτων). Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 94,12 εκατ. ευρώ και κατά χρηματιστές εισέρχεται με value στο 0,6 περίπου.

Η Interlife Ασφαλιστική έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει πολυμετοχική βάση ενώ λέγεται στην αγορά ότι μερίδιο έχει και η γνωστή επενδυτική «3Κ».

Το κατά πόσο την αναμενόμενη είσοδο της Interlife ακολουθούσουν και άλλες εισαγωγές, θα φανεί προσεχώς. Μια φορά πάντως, η αγορά αναμένει κινήσεις από ΑΕΕΑΠ, όπως οι Noval, Orilina ή από τον φορέα της Lamda Development που διαχειρίζεται τα Malls.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider