Επιχειρήσεις
13-01-2021 | 20:49

Θ. Πελαγίδης: Η στήριξη των οικονομιών ίσως χρειαστεί να συνεχιστεί και μετά την πανδημία

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Θ. Πελαγίδης: Η στήριξη των οικονομιών ίσως χρειαστεί να συνεχιστεί και μετά την πανδημία

Η στήριξη των οικονομιών ίσως χρειαστεί να συνεχιστεί και μετά την πανδημία, ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Πελαγίδης, εκτιμώντας ότι οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν «αντισώματα».

«Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν σημαντική δυνατότητα ελιγμών επειδή διαθέτουν οικογενειακό χαρακτήρα. Και δεν θα είναι έκπληξη εάν τελικά μετά την πανδημία παρουσιάσουν ανθεκτικότητα, μεγαλύτερη από αυτήν που όλοι περιμένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ είπε ότι «δεν είμαστε στο κόκκινο, δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, ούτε τελειώνουν τα χρήματα του κράτους» και  εξέφρασε την αισιοδοξία του για λελογισμένους ρυθμούς ανάπτυξης το 2021.

«Δεν θα αφήσουμε την οικονομία να καταστραφεί για 10-20 μονάδες παραπάνω στο χρέος», σημείωσε ο υποδιοικητής, τονίζοντας τη σημαντική αρωγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Τα λεφτά από το ελικόπτερο είναι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», υπογράμμισε.

To τοπίο θα ξεκαθαρίσει όταν περάσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας υπογράμμισε ο κ. Πελαγίδης και πρόσθεσε: «Εκεί θα φανεί πόσες αλλαγές από αυτές που έχουν δρομολογηθεί επειγόντως στην οικονομία θα παραμείνουν και στη συνέχεια. Το τοπίο θα είναι διαφορετικό και, σε κάθε περίπτωση, η τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα  στήριξη της ΕΚΤ αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών, όσον αφορά στη δημοσιονομική πολιτική, πρέπει να παραμείνει, πιθανώς με ακόμα πιο στοχευμένες μορφές».

Η στήριξη στην ευρωπαϊκή οικονομία θα κρατήσει όσο το επιβάλλει η πανδημία, είπε ο κ. Πελαγίδης, αλλά εκτίμησε ότι με βάση την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας, με τη μια ή την άλλη μορφή, η στήριξη θα συνεχιστεί και μετά την Covid-19, διότι θα είναι και πάλι απαραίτητη.

Σχετικά με το μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της κρίσης, ο κ. Πελαγίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν σημαντική δυνατότητα ελιγμών επειδή διαθέτουν οικογενειακό χαρακτήρα και δεν θα είναι έκπληξη, εάν τελικά μετά την πανδημία παρουσιάσουν ανθεκτικότητα, μεγαλύτερη από αυτήν που όλοι περιμένουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.