Επιχειρήσεις
13-01-2021 | 12:20

Ελλάκτωρ: Μέτοχοι με 25,5% οι Μπάκος-Καϋμενάκης

Ελλάκτωρ: Μέτοχοι με 25,5% οι Μπάκος-Καϋμενάκης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ποσοστό άνω του 25% φέρονται να ελέγχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον στην Ελλάκτωρ οι δύο εφοπλιστές, Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης,  οι οποίοι εμφανίζονται α ενεργοποίησαν το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών από την κοινή εταιρεία των αδερφών Καλλιτσάντση.

Μάλιστα φέρονται να απέκτησαν ποσοστό μεγαλύτερο του 18,33% που είχαν αρχικώς συμφωνήσει με συνέπεια να ελέγχουν περί το 25,5% των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη με την οποία αποδεσμεύεται από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ το fund Farallon που είχε δανείσει την οικογένεια Καλλιτσάντση και είχε πάρει ενέχυρο τις μετοχές της. Οι δύο εφοπλιστές της Invesco προχώρησαν στην εξαγορά και μετοχών που ήταν εκτός της αρχικής συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, η ενεργοποίηση της option, και μάλιστα με… ενισχυμένο ποσοστό, δείχνει ότι οι εφοπλιστές έχουν σχέδια για την Ελλάκτωρ και είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν τον έλεγχο της εισηγμένης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και η ολλανδική Reggeborgh Invest έχει δικαίωμα άσκησης μια άλλης option, δηλαδή το δικαίωμα για αγορά του 12,55% που κατέχει σήμερα ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας, κίνηση που θα διευρύνει το μετοχικό ποσοστό της σε 26,7% (ήδη ελέγχει το 14,2%).

Το ενδιαφέρον περνάει πλέον στην «απάντηση» των Ολλανδών, κυρίως όμως στη «μάχη» της γενικής συνέλευσης στις 27 Ιανουαρίου όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.