Επιχειρήσεις
21-12-2020 | 13:24

Flexfin: Στήριξε με ρευστότητα 10 φορές περισσότερες επιχειρήσεις στη διάρκεια την πανδημίας

Newsroom
Μοιράσου το
Flexfin: Στήριξε με ρευστότητα 10 φορές περισσότερες επιχειρήσεις στη διάρκεια την πανδημίας

Εντυπωσιακή αύξηση τόσο στον αριθμό πελατών της, όσο και στον κύκλο εργασιών της παρουσίασε η ελληνική fintech Flexfin, σε πείσμα του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση, που είναι η μόνη ανεξάρτητη εταιρεία factoring αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος, εξυπηρέτησε δεκαπλάσιο αριθμό πελατών μέσα στο 2020, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρέχοντάς τους ρευστότητα σε μια δύσκολη συγκυρία.

Η ευελιξία και η ταχύτητα που προσφέρει η Flexfin, καθώς και το γεγονός ότι οι συναλλαγές με τους πελάτες της γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, ήταν οι βασικοί λόγοι που της επέτρεψαν να αυξήσει την πελατειακή της βάση στη διάρκεια της πανδημίας.

H Flexfin συνδυάζει την τεχνολογία με την προεξόφληση τιμολογίων, μέσα από ένα καινοτόμο μοντέλο που διαφοροποιείται από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, καθώς απευθύνεται σε κάθε εταιρεία που έχει φερέγγυους πελάτες, χωρίς να θέτει όρια ελάχιστου τζίρου. Δεν θέτει περιορισμούς με βάση τη νομική μορφή τους, δεν απαιτεί καθαρό ιστορικό στον Τειρεσία, ενώ εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της απαίτησης, δηλαδή του τιμολογίου.

Ως ένα σύγχρονο χρηματοδοτικό ίδρυμα, η Flexfin ανταποκρίνεται σε αιτήματα χρηματοδότησης μέσα σε 2 εβδομάδες από την πρώτη επαφή, ενώ οι υφιστάμενοι πελάτες της μπορούν να λάβουν τα χρήματά τους ακόμα και την ίδια μέρα που τα αιτούνται.

Ταυτόχρονα, κάθε πελάτης μπορεί να ανοίξει και να διαχειριστεί τον λογαριασμό του από οπουδήποτε, ηλεκτρονικά, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να πάει σε κατάστημα - κάτι που στη διάρκεια της πανδημίας έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Ο κ. Δημήτρης Βρανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Flexfin δήλωσε σχετικά: «Ο πολλαπλασιασμός των πελατών μας εν μέσω πανδημίας είναι μια εξέλιξη που πιστοποιεί την αξία των υπηρεσιών μας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Σε μια εποχή που η ρευστότητα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, η Flexfin διευκολύνει τις εταιρείες που χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες factoring, χωρίς χρονοτριβές και εμπόδια, με ευελιξία και δίχως να απαιτείται φυσική παρουσία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.