Άνοιξε το πρώτο κατάστημα ΚΙΚΟ Μilano στην Αθήνα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιξε το πρώτο κατάστημα ΚΙΚΟ Μilano στην Αθήνα
Στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσει και το δεύτερο κατάστημα KIKO Milano στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Τις πόρτες του άνοιξε την Τετάρτη το πρώτο κατάστημα της ιταλικής εταιρείας καλλυντικών KIKO Milano στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Μετά τη συμφωνία της ιταλικής εταιρείας με τον επιχειρηματία Σάμι Φάις, τα γνωστά καλλυντικά ήρθαν στην Ελλάδα με καθυστέρηση λίγων μηνών λόγω της πανδημίας καθώς αναμένονταν την περασμένη άνοιξη.

Το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα,σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr προς τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, πρόκειται να λειτουργήσει και το δεύτερο κατάστημα KIKO Milano στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται πως ο όμιλος Φάις αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα από 30 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία τα επόμενα χρόνια.

«Ξεπέρασε τις προσδοκίες η πρώτη μέρα»

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Έλληνες καταναλωτές στο κατάστημα της ιταλικής εταιρείας καλλυντικών που λειτουργεί από την Τετάρτη στον δεύτερο όροφο του The Mall Athens, σύμφωνα με όσα σημειώνει στο insider.gr η Μάγδα Βαλσαμίδου, γενική διευθύντρια master franchising.

«Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας η πρώτη μέρα» σημειώνει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες έκαναν το ντεμπούτο τους στην Ελλάδα τα ιταλικά καλλυντικά με τον περιορισμό των ατόμων που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.

Πάνω από 900 καταστήματα ΚΙΚΟ Milano σε όλο τον κόσμο

Η KIKO Milano ιδρύθηκε το 1997 στο Μιλάνο από τον Percassi και είναι νούμερο ένα εταιρεία, στα προϊόντα make up στην Ιταλία, ενώ διαθέτει σειρά μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος.

Εκτός από την Ιταλία, όπου διαθέτει περίπου 340 καταστήματα, αριθμεί συνολικά περισσότερα από 900 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ρωσία, ΗΠΑ,Τουρκία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Βραζιλία κ.ά.

Στη Γαλλία και την Ισπανία μάλιστα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες εταιρείες προϊόντων make up.

Με την είσοδο της ιταλικής εταιρείας στην ελληνική αγορά αναμένεται να δημιουργηθούν νέα δεδομένα στον κλάδο καθώς στη μάχη του ανταγωνισμού μπαίνει ένας ακόμη ισχυρός παίκτης διεκδικώντας μερίδιο από την συνολική πίτα των περίπου 860 εκατ. ευρώ του τζίρου των καλλυντικών στη χώρα μας.

*Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Διαβάστε επίσης:

Το μεγάλο comeback του Σάμι Φάις

Πόσα ξοδεύουν οι Ελληνίδες για καλλυντικά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider