Εβδομάδα εξελίξεων για τη Μαλαματίνα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομάδα εξελίξεων για τη Μαλαματίνα
Προς την εταιρεία Mantis Group οδεύει η ιστορική οινοποιία Μαλαματίνα.

Με την εταιρεία Mantis Group να προκρίνεται ως προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά της οινοποιίας Μαλαματίνα, όπως προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία, οι αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών, συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να επικυρώσουν την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι διεκδικητές της ιστορικής οινοποιίας που φέτος συμπληρώνει 125 χρόνια ζωής ήταν επίσης οι SC – Στεφάνου, Symposium Cellars και Cavino, οι οποίες είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές στις αρχές του μήνα.

Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 17-20 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει τις απαιτήσεις των τραπεζών.

Στη συνέχεια το σχέδιο εξυγίανσης αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Οκτώβριο να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο προς επικύρωση, μέσω του πτωχευτικού κώδικα και συγκεκριμένα των άρθρων 106 β&δ.

Σημειώνεται ότι η Μαλαματίνα αντιμετώπιζε δυσκολία στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της στη βάση της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες πριν από τρία χρόνια. Η πανδημία του κορονοϊού ήταν η «χαριστική βολή» για την εταιρεία η οποία την περίοδο του lockdown προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της με την πτώση των πωλήσεων στη χονδρική να έχει προηγουμένως φτάσει το 80%.

Μέχρι το 2018, περίπου 50 εκατομμύρια φιάλες «Μαλαματίνα» καταναλώνονταν στην Ελλάδα και άλλες 37 χώρες. Παρά τις δυσκολίες ωστόσο που αντιμετωπίζει η οινοποιία εξακολουθεί ακόμη και αυτή τη στιγμή να κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Ποια είναι η Mantis Group

Η Μάντης Εμπορική Α.Ε. θεωρείται από τους κορυφαίους διανομείς αναψυκτικών, οινοπνευματωδών ποτών και καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Έχει στο χαρτοφυλάκιό της πολύ γνωστά σήματα όπως η Red Bull, το Hawaiian Tropic, Energizer, Wilkinson κ.α

H ιστορία της εταιρείας, ξεκινά το 1974 όταν ο Δημήτρης Χατζής ιδρύει την πρώτη εταιρεία, η οποία κατόπιν εξελίσσεται σε Μάντης Εμπορική ΑΕ. Το 1997 αρχίζει η αποκλειστική συνεργασία διανομής του Red Bull Energy Drink στην Ελλάδα ενώ το 2001 η στρατηγική συνεργασία και αξιοποίηση του δικτύου διανομής της Φόρτις Εμπορική Α.Ε.

Το 2005 γίνεται μετεγκατάσταση της εταιρείας σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, συνολικής έκτασης 13.360 m².

Ακολουθούν το 2013 η συνεργασία με τη Reformed Spirits Company για τη διανομή του Martin Miller’s Gin στην ελληνική αγορά, το 2014 η αποκλειστική συνεργασία διανομής για την Ελλάδα και την Κύπρο των προϊόντων Energizer, Wilkinson και Hawaiian Tropic και το 2015 η συνεργασία με τηSynergy group για τη διανομή της Beluga στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαματίνα: Η ιστορική οινοποιία που αλλάζει χέρια έπειτα από 125 χρόνια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider