Ηondos Center: Η ιστορία της αυτοκρατορίας των καλλυντικών

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηondos Center: Η ιστορία της αυτοκρατορίας των καλλυντικών
Από το ξεκίνημα των πέντε αδελφών Χόντου, στο πρώτο κατάστημα το 1967 και την ενδοοικογενειακή διαμάχη των τελευταίων ετών.

Συνιδρυτής της αλυσίδας που αποτέλεσε ένα εντυπωσιακό παράδειγμα success story στον κλάδο των καλλυντικών, ο Γιάννης Χόντος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Η ιστορία των Hondos Center ξεκινά το 1967. Λίγα χρόνια νωρίτερα τα πέντε αδέρφια της οικογένειας του Σωτήρη Χόντου, οι Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης, είχαν φύγει από τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) με προορισμό την Αθήνα. Εκεί δεν άργησαν να αντιληφθούν την κλίση τους στο εμπόριο και ξεκινούν να εργάζονται ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής. Λίγο αργότερα αναλαμβάνουν ένα περίπτερο επί της οδού Ομήρου.

Το 1967, έχοντας πιάσει τον σφυγμό της εποχής και διακρίνοντας παράλληλα την ανάγκη των Ελληνίδων για ένα κατάστημα όπου θα μπορούν να βρουν μεγάλη ποικιλία από προϊόντα περιποίησης, καταφέρνουν με τις οικονομίες τους, να ανοίξουν το πρώτο Hondos Center, ακριβώς απέναντι από το περίπτερο της οδού Ομήρου.

H επιτυχία έρχεται γρήγορα και με σλόγκαν «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά», οι αδελφοί Χόντου τα επόμενα χρόνια ανοίγουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο και γιγαντώνουν την εταιρεία τους.

insider

Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν η απόφαση της επέκτασης μέσω franchise. Έτσι η επωνυμία Hondos Center άρχισε πλέον να αποκτά αναγνωρισιμότητα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Τα επόμενα χρόνια και με το βλέμμα στο μέλλον, τα αδέλφια Χόντου παίρνουν την απόφαση να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων τους. Τα καταστήματα Hondos Center αρχίζουν σίγα σιγά να εμπλουτίζονται και  με προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού, αξεσουάρ και κοσμήματα.

insider

Η ενδοοικογενειακή διαμάχη

Αν και τα πέντε αδέλφια κατάφεραν να χτίσουν τελικά μία αυτοκρατορία στον κλάδο των καλλυντικών, τα τελευταία χρόνια οι διαμάχες μεταξύ τους απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα.

Το 2004, ο Γιώργος Χόντος αποχωρεί τον Όμιλο Hondοs Center και δημιουργεί τη δική του αλυσίδα με την επωνυμία Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα. Τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια με ανακοίνωσή τους αποκηρύσσουν επαγγελματικά τον Γιώργο Χόντο. 

«Τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα Α.Ε, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για τα τρία καταστήματα που ελέγχει» ανέφερε τότε μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση.

Το 2017, η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα τίθεται σε καθεστώς πτώχευσης με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ενώ αντίθετα τα καταστήματα του Ομίλου Hondos Center, τα οποία και διαχειρίζονται τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια της οικογένειας, συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, σήμερα τα Hondos Center αριθμούν 74 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 6.000 άτομα προσωπικό.



 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider