Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια
Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως η συνολική αξία των 5 ακριβότερων παπουτσιών της εταιρείας φτάνει τα 789.000 δολάρια!

Η Nike ιδρύθηκε το 1964 από τον Μπίλ Μπάουερμαν και τον Φιλ Νάιτ, μόνο που τότε το όνομα της ήταν Blue Ribbon Sports. Η επίσημη αλλαγή στο όνομα της δημοφιλούς αθλητικής εταιρείας έγινε το 1971 αποδίδοντας φόρο τιμής στην Ελληνίδα Θεά της νίκης, Νίκη.

Το σήμα κατατεθέν της εταιρείας βρίσκεται πάνω σε κάθε προϊόν της και είναι το πιο αναγνωρίσιμο logo του κόσμου. Την ίδια ώρα το σλόγκαν «Just do it» βρίσκεται παντού, από μπλουζάκια μέχρι πινακίδες και έχει γίνει δημοφιλές σύνθημα!

Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως το TheRichest συγκέντρωσε τα 5 ακριβότερα παπούτσια της εταιρείας και η συνολική τους αξία φτάνει τα 789.000 δολάρια.

Δείτε ποια είναι:

Ένας Καναδός επιχειρηματίας έκανε αυτό το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών το ακριβότερο υπόδημα της Nike, πληρώνοντας 475.000 δολάρια σε πλειστηριασμό του Sotheby's για να τα αποκτήσει. 

Τα συγκεκριμένα παπούτσια δημιουργήθηκαν για να τα φορέσουν δρομείς στα δοκιμαστικά των Ολυμπιακών αγώνων του 1972! Ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο μόνος που έχει στην ιδιοκτησία του το μόνο φορεμένο ζευγάρι και σκοπεύει να το εκθέσει σε μουσείο. 

Αυτό το ζευγάρι παπουτσιών έρχεται με μεγάλη ιστορία. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε φορέσει το αυθεντικό ζευγάρι στους τελικούς αγώνες της ομάδας του το 1997 και έφερε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στα καλύτερα του λόγω... γρίπης. 

Το σχέδιο είναι ίδιο με το αυθεντικό παπούτσι με μόνη διαφορά το χρώμα που είναι μαύρο και κόκκινο και το όνομα που θυμίζουν τη... γρίπη. 

Τα λευκά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια έχουν διακριτικές λεπτομέρειες από χρυσό και οι διαφανείς σόλες επιτρέπουν στο Ovo logo να φαίνεται. 

Ο,τιδήποτε και να συνδέσει κανείς με το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν είναι δεδομένο ότι θα πάει καλά! Όμως, το συγκεκριμένο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών έρχεται με μια προσωπική ιστορία. 

Όπως αναφέρει το TheRichest, τα παπούτσια ήταν δώρο για τον μπασκετμπολίστα από τη σύζυγό του, για τα 32α γενέθλια του. Είναι διακοσμημένα με ασήμι και υπάρχουν λιγότερα από μια ντουζίνα ζευγάρια διαθέσιμα.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν γιατί να δώσουν τόσα χρήματα για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Η αξία αυτού του συγκεκριμένου παπουτσιού, όμως, οφείλεται στα διαμάντια 11 καρατίων που στολίζουν το διάσημο logo!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:28

Χαμενεΐ: «Η νέα διοίκηση των Στενών του Ορμούζ θα φέρει ηρεμία»

15:22

Conrad Athens The Ilisian: Ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της Αθήνας

15:17

Ξεκίνησε η έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

15:15

Έβδομη «παύση» στα επιτόκια από ΕΚΤ: SOS για πληθωρισμό - ανάπτυξη λόγω ράλι ενέργειας

15:10

Κάλας για επικοινωνίες Τραμπ - Πούτιν: «Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που αφήνουν»

15:06

Ουκρανία: Δεν θα ξεφορτώσει στο Ισραήλ το πλοίο που μεταφέρει κλεμμένα από τη Ρωσία σιτηρά

15:04

Vouchers ως 21.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για δημιουργία επιχείρησης - Ποιοι μπορούν να μετέχουν

14:59

Helleniq Energy: Επενδύει στη νέα γενιά με θερινό Πρόγραμμα πρακτικής «Empowering Interns»

14:51

Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Τα πρώτα πρόστιμα σε δύο εταιρείες τροφίμων για αθέμιτη κερδοφορία

14:50

Για πρώτη φορά, όλες οι νικήτριες του Green Nobel είναι γυναίκες

14:45

Μεγάλου (Πειραιώς): Δεν φρενάρει η πιστωτική επέκταση, πιθανός ωφελημένος της κρίσης η Ελλάδα

14:30

Κικίλιας για ναυτιλία και ενεργειακή μετάβαση: «Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις που να μην επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες»

14:26

ΥΠΕΘΟΟ: Παράταση της υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αιγιαλού

14:22

Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών

14:19

Δελφοί - Γαλαξίδι: Μια υπέροχη εκδρομή για την άνοιξη

14:17

Καφούνης για 4ήμερη εργασία: Δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα η επιβολή πρόσθετων βαρών

14:14

ΕΥΔΑΠ: Επιτάχυνση επενδυτικού προγράμματος και νέες υποδομές – Πώς «γράφουν» τα οικονομικά με επιπλέον 78 εκατ. έσοδα

14:13

Αμετάβλητα στο 3,75% τα επιτόκια της BoE

14:08

Δυναμική η παρουσία της ΕΕΑΑ στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

14:01

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν ρόλο μεσολαβητή σε συγκρούσεις

13:54

Ευρωζώνη: Ισχνή αύξηση 0,1% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο

13:51

Μεσοπρόθεσμος Προϋπολογισμός: 3,2% πληθωρισμός και 2% ανάπτυξη φέτος

13:43

Στην Ευελπίδων ο δράστης της επίθεσης σε ΕΦΚΑ, Πρωτοδικείο - Αρνείται ότι ήθελε να σκοτώσει

13:42

Έφοδος σε παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους - Άμεση παρέμβαση Χαρδαλιά

13:38

Μαρινάκης: Καταβλήθηκαν 22,8 εκατ. σε 849 κτηνοτρόφους λόγω ευλογιάς και αφθώδους πυρετού

13:26

Όταν τα δίκτυα «σκέφτονται»: Η νέα πραγματικότητα για επιχειρήσεις και οργανισμούς

13:21

Η ανακοίνωση της Seajets για τον τραυματισμό μέλους του πληρώματος

13:20

H Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης- Επιτυχημένη Εκδήλωση του Your Directors Club

13:06

Charlotte Foucteau: Η αξία του ανθρώπου στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

13:05

Μιχαηλίδου για Σήμα Διαφορετικότητας: «Οι επιχειρήσεις περνούν στην πράξη - Συμπληρώθηκαν 100 αιτήσεις»

gazzetta
gazzetta reader insider insider