Η Portag3 Ventures αυξάνει το μερίδιό της στην Hellas Direct

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Portag3 Ventures αυξάνει το μερίδιό της στην Hellas Direct
Οι μετοχικές αλλαγές φέρνουν και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Hellas Direct.

Την επένδυση της στην Hellas Direct αύξησε η Portag3 Ventures αγοράζοντας το μερίδιο που κατείχε προηγουμένως η Third Point LLC.

Οι μετοχικές αλλαγές φέρνουν και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Hellas Direct, που ίδρυσαν το 2012 ο Αιμίλιος Μάρκου και ο Αλέξη Πανταζής, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής ο διευθύνων σύμβουλος της Portag3 Adam Felesky, μαζί με την εταίρο της εταιρείας στο Παρίσι Hélène Falchier, θα γίνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Hellas Direct.

Η Hellas Direct ξεκίνησε πρόσφατα την ασφάλεια κατοικίας στην Ελλάδα Κύπρο σε συνεργασία με τη Swiss Re, έναν από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως και την fintech Revolut.

Η Portag3 είναι ένας early-stage επενδυτής, αφιερωμένος στη στήριξη της επόμενης γενιάς καινοτόμων, παγκόσμιων εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Σχηματισμένη αρχικά το 2016 ως μέρος του οικοσυστήματος της Power Financial Corporation σε συνεργασία με τις Great-West Lifeco Inc. και IGM Financial Inc., η Portag3 έχει υποδεχθεί από τότε εξωτερικούς επενδυτές ώστε να δημιουργηθεί ένα κορυφαίο, διασυνδεδεμένο fintech οικοσύστημα, το οποίο ενισχύει εταιρίες, μοιράζεται βασικά στοιχεία της αγοράς, και αξιοποιεί τη συλλογική δύναμη διανομής για την προώθηση της καινοτομίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η Portag3 έχει παρουσία σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Portag3 θα εμβαθύνει την εμπλοκή της μεγαλώνοντας το μερίδιό της και αυξάνοντας τη συμμετοχή στις λειτουργίες μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το δίκτυο παγκόσμιων LPs της Portag3, που διαχειρίζεται πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε ασφάλειες, τραπεζικά και προσωπικά δάνεια, για να μας οδηγήσει σε νέα ύψη. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα ανακοινώσουμε μία σειρά από στρατηγικές πρωτοβουλίες, θα επεκτείνουμε το τοπικό μας αποτύπωμα και θα διευρύνουμε την προσφορά μας προς τους καταναλωτές», δήλωσε ο Αιμίλιος Μάρκου, εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct.

«Ο Αιμίλιος, ο Αλέξης και η ομάδα τους έχουν φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η επόμενη φάση ανάπτυξης είναι ακόμη πιο υποσχόμενη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην ιστορία τους καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ανερχόμενες, καινοτόμες εταιρίες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Portag3, Paul Desmarais III.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενδυναμώνουμε της σχέση μας με την Portag3. Η υποστήριξή τους θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε κάποιους από τους πιο μακροπρόθεσμους στόχους μας και να επιδιώξουμε μία πιο επιθετική στρατηγική στην περιοχή», πρόσθεσε ο Αλέξης Πανταζής, εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider