Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης με αφορμή τόσο τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή.
«Παρακολουθώντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνονται τα όσα υποστήριξα στην ομιλία μου, κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού για το “εγωιστικό συννεφάκι του”» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταλάβει ότι είναι πολύ βαρύ το τίμημα, του να είσαι πρωθυπουργός».
«Ας σταματήσει να αναπολεί την περίοδο που ήταν κουμουνιστής και έκανε σκληρή αντιπολίτευση και ας αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αρθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Εάν δεν μπορεί, ας αναγνωρίσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και ας αποχωρήσει» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.
Οι έντονοι τόνοι του κ. Πλακιωτάκη ακολούθησαν την ένταση που σημειώθηκε χθες εντός κοινοβουλίου όταν κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσε τα ξίφη του με τη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντόρα Μπακογιάννη, για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κ. Μπακογιάννη, έριξε βολές κατά παντός υπευθύνου, κάνοντας λόγο για κύκλους που προσδοκούσαν μέσα από μια πιθανή αποτυχία στην ανακεφαλαιοποίηση να επαναφέρουν από το παράθυρο τα σενάρια για Grexit ή να αποκτήσουν με μικρό αντίτιμο τον έλεγχο των τραπεζών.