Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «επιβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναζητά συνενόχους για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τσακώνεται με τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, για τον επιμερισμό της ευθύνης», σημειώνει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δεν συμμετείχε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, «μέσα από στημένους διαλόγους και διακομματικές επιτροπές, εκτός Βουλής, να αποσπάσει την ανοχή του λαού στα βάρβαρα μέτρα» και πρόσθεσε ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το προσφυγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, «υπηρετούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, τμημάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που συμμετέχει η Ελλάδα».

«Δεν έχουν καμία σχέση με την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του λαού και της χώρας» τόνισε. «Αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ κράτησε τη μόνη συνεπή στάση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, αρνούμενο να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη – παρωδία» πρόσθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το «κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης» που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, με τη στάση τους.

«Ο μόνος επωφελής για το λαό δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» κατέληξε.