Σήμερα ο ανασχηματισμός των «υφυπουργών» - Τα φαβορί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα ο ανασχηματισμός των «υφυπουργών» - Τα φαβορί
Κανένας υπουργός δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του. Περιορισμένες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Τα φαβορί του νέου σχήματος.

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που αναμένεται να περιοριστούν στις θέσεις των υφυπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, κανένας υπουργός δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του και οι βασικές αλλαγές θα αφορούν στην ισχυροποίηση του Θεόδωρου Σκυλακάκη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού που θα είναι υπεύθυνος για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναμένεται και η αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης με αντικείμενο τη βιομηχανία.

Περιορισμένης εμβέλειας οι κυβερνητικές αλλαγές

Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να είναι μεγάλης έκτασης, αλλά θα γίνουν περιορισμένης εμβέλειας κυβερνητικές αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις, με φόντο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αλλαγή θα υπάρξει και στην Προεδρία της κυβέρνησης, δηλαδή στην υποστηρικτική δομή του πρωθυπουργού. Οι ΓΓ Συντονισμού συγχωνεύονται πλέον σε μια ενιαία Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου με σκοπό τη βελτιστοποίηση του συντονισμού των κυβερνητικών πολιτικών ενόψει και των νέων αναγκών που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης και η επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

Γενικός Γραμματέας της ενοποιημένης πλέον ΓΓ Συντονισμού θα είναι ο μέχρι τώρα Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, κ. Θανάσης Κοντογεώργης, ενώ η μέχρι σήμερα Γενική Γραμματέας Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοϊζου αναμένεται να μετακινηθεί σε αντίστοιχη θέση σε υπουργείο με αναπτυξιακό πρόσημο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κλειδώσει η αναβάθμιση της κυρίας Αλεξάνδρας Σδούκου στη θέση της υφυπουργού Περιβάλλοντος, ενώ υπάρχει και το περιθώριο αλλαγών στο υπουργείο Εργασίας με φαβορί την κυρία Άννα Στρατινάκη να αναλάβει τη θέση της υφυπουργού, με αρμοδιότητα την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σενάριο αξιοποίησης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να κερδίζει έδαφος, ενώ υπάρχει περιθώριο κι άλλων μικρών αλλαγών στις θέσεις των γενικών γραμματέων. Εφόσον υλοποιηθεί το σενάριο των περιορισμένων διορθωτικών αλλαγών στην κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές, είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επιστρέψει στα καθήκοντα της, ώστε ενδεχομένως να ορκίσει νέα μέλη για την κυβέρνηση, ακόμα και την Τετάρτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχετικά ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. «Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.