Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν με φόντο Τουρκία και Σύνοδο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν με φόντο Τουρκία και Σύνοδο
Επικοινωνία συντονισμού είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος το απόγευμα της Πέμπτης. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν είχε αργά το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Σύνοδο Κορυφής.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμάνουελ Μακρόν μιλούσαν για περίπου μισή ώρα, κατά την οποία συζήτησαν για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την προετοιμασία τους για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για τις 17 και 18 Ιουλίου.

Νέα καταδίκη από την Γαλλία για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Τη συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, επέκρινε για ακόμα μια φορά το Παρίσι, τονίζοντας πως αυτή η συμφωνία απειλεί τα συμφέροντα των «συμμάχων μας και των μελών της ΕΕ της Κύπρου και της Ελλάδας».

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν κατήγγειλε επίσης τη συνεχή πίεση που ασκεί η Τουρκία στην ΕΕ αναφορικά με τους πρόσφυγες, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Αnt1.

«Πέρα από την κατανόηση που μπορούμε να έχουμε για την παρουσία προσφύγων στην Τουρκία, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι πρόσφυγες χρησιμεύουν ως μέσο πίεσης ή εργαλειοποίησης από την Τουρκία απέναντί μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider