Μητσοτάκης στο Υπουργικό: 26 νομοσχέδια μέχρι τέλος Ιουλίου (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο Υπουργικό: 26 νομοσχέδια μέχρι τέλος Ιουλίου (vid)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Υπουργικό συμβούλιο για τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση της α’ φάσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μέχρι 31 Ιουλίου έρχονται στη Βουλή 26 νομοσχέδια, ενώ προτείνεται η συνέχιση των εργασιών της Βουλής και το καλοκαίρι, χωρίς θερινά τμήματα, όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, στο Υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Υπουργικό συμβούλιο για τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση της α’ φάσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Όπως επιδείξαμε μεγάλη υπευθυνότητα, ως κοινωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών και συμμορφωθήκαμε με τις υποδείξεις των ειδικών, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Από μίας πλευράς, το να βγούμε από το σπίτι μας και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο δύσκολο, είναι πιο σύνθετο από το να παραμείνουμε στο σπίτι μας. Γι’ αυτό απαιτείται να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τα βασικά μας μηνύματα για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η σταδιακή επαναφορά σε μία νέα καθημερινότητα θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και για να μην υπάρξει κάποιο αναγκαστικό πισωγύρισμα» είπε.

26 νομοσχέδια μέχρι τέλος Ιουλίου

Τόνισε ότι το μεταρρυθμιστικό έργο δεν φρενάρει, αντίθετα επιταχύνεται. Μέχρι την 31η Ιουλίου, όπως είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή 26 νομοσχέδια.

Ανακοίνωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει την κανονική συνέχιση των εργασιών της Βουλής και το καλοκαίρι, χωρίς θερινά τμήματα: «Η Βουλή δεν θα διακόψει φέτος για θερινά τμήματα, και στον προγραμματισμό μας από τώρα μέχρι την 31η Ιουλίου, έχουμε 26 νομοσχέδια τα οποία θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί. Ένα είναι, ήδη, σε συζήτηση στη Βουλή, για επτά νομοσχέδια έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαβούλευση κι έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ένας σημαντικός αριθμός θα συζητηθεί σημερα και θα απαιτηθεί πάρα πολύ μεγάλη πειθαρχία έτσι ώστε να μπορέσουμε να τηρήσουμε αυτόν τον προγραμματισμό, για να αποδείξουμε και έμπρακτα ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης όχι μόνο δεν φρενάρει αλλά αντίθετα επιταχύνεται».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να έρθει «δυναμική ανάκαμψη»: Είναι ακόμα πιο σημαντικό σήμερα να κάνουμε τις αναγκαίες εκείνες αλλαγές για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε στην ανάκαμψη -όποτε αυτή έρθει- να είναι μία ανάκαμψη δυναμική. Να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το χαμένο έδαφος το οποίο προκάλεσε η κρίση της πανδημίας και να βγούμε τελικά και οικονομικά νικητές από αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση. Αποδείξαμε αυτούς τους δύο μήνες ότι, πράγματι, πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι τα είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Και αυτή την έννοια του επιταχυντή θα πρέπει να την κάνουμε κανόνα, να μην είναι μόνο η εξαίρεση. Θα πρέπει να μπορούμε να υλοποιούμε δράσεις, είτε είναι νομοθετικές είτε είναι εφαρμοστικές, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι το έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Και νομίζω ότι αυτό περιμένει από εμάς η ελληνική κοινωνία».

Η δε εκτεταμένη, λόγω των έκτακτων συνθηκών, χρήση νομοθέτησης μέσω ΠΝΠ - παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν άμεσα από τη Βουλή - φτάνει στο τέλος της.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider