Μητσοτάκης: Υπάρχει ανάγκη για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Υπάρχει ανάγκη για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
Οι επενδυτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με την Ελλάδα.

Με πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες που βρέθηκαν στο Νταβός στα πλαίσια του 50ου Οικονομικού Φόρουμ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νταβός με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire στον οποίο τόνισε την ανάγκη για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και αναφέρθηκε στον smoothing mechanism, τον μηχανισμό για τη μεταφορά των υπερ-πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο.

Μπαράζ συναντήσεων

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής οικονομικό του σύμβουλο Αλέξη Πατέλη, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τον Πρόεδρο του Bloomberg Peter T. Grauer, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον ιδρυτή και εκτελεστικό Πρόεδρο του WEF Davis Klaus Schwab, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda και την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux.

Οι επενδυτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με την Ελλάδα σε τομείς όπως η ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, η πολιτιστική κληρονομιά, η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η διαχείριση απορριμμάτων, η αγορά ακινήτων καθώς επίσης και άλλες επενδύσεις.

Επίσης επιχειρηματικά σχήματα ετοιμάζουν επισκέψεις στην Ελλάδα για συναντήσεις με υπουργούς.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης παρακάθησε σε γεύμα που παραχώρησε η δημοσιογράφος της «Washington Post», Lally Weymouth. Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross και η υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Elaine Chao.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider