Think tank για ΑΟΖ και ελληνοτουρκικά από τον Ευάγελλο Βενιζέλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Think tank για ΑΟΖ και ελληνοτουρκικά από τον Ευάγελλο Βενιζέλο
Ο Κύκλος Ιδεών, το think tank του Ευάγγελου Βενιζέλου, συζητά αναφορικά με το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Μια εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διοργανώνει σήμερα το απόγευμα ο Κύκλος Ιδεών, το think tank του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφορικά με το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το ενδιαφέρον, πέραν του θέματος και της συγκυρίας, προκύπτει και από τη σύνθεση των ομιλητών. Πέραν του ίδιου του κ. Βενιζέλου, ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, ενώ έχει χρηματίσει και υπουργός Εξωτερικών, στο πάνελ θα είναι και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία γνωρίζει άρτια τις κινήσεις της Τουρκίας και διατηρεί και προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας με τη γείτονα.

Παρών, επίσης, θα είναι ο Παύλος Αποστολίδης, άλλοτε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών επί Θεόδωρου Πάγκαλου στην κυβέρνηση Σημίτη, ο οποίος από το 1999 ως το 2004 χρημάτισε διοικητής της ΕΥΠ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο-έκπληξη που δεν μιλάει πολύ, ενώ γνωρίζει άρτια την Τουρκία και έχει χειριστεί γύρους διαπραγματευσεων με τους γείτονες. Τη σύνθεση του πάνελ των ομιλητών συμπληρώνει ο πολύπειρος Γιώργος Σαββαϊδης, πρέσβης επί τιμή και άλλοτε Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ. Μάλιστα, ο κ. Σαββαϊδης ήταν αυτός που χειρίστηκε και την προσφυγή της τότε ΠΓΔΜ στη Χάγη μετά το Βουκουρέστι.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος γνωρίζει άρτια τα διπλωματικά και πολιτικά παρασκήνια.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider