Παναγιωτόπουλος: Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος: Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας
Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας, ούτε πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι είναι περιστερώνας. Εκεί θα συναντήσετε και τα «γεράκια» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

H Τουρκία συνεχίζει την «πανσπερμία προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικής ρητορικής» παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν, στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε «να μην χτυπάμε τα χέρια στο τραπέζι», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Μετά και τη νέα προκλητική δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με ευθεία επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε την ανακολουθία της τουρκικής πλευράς, αποκαλύπτοντας και παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

«Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο γεγονός η γενοκτονία των Ποντίων, οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και ζωντανές» επισήμανε και πρόσθεσε: «Η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εμπρηστικών και προκλητικών δηλώσεων... Μετά τη συνάντηση είπε ‘’να μη χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι’’ και μετά έρχεται αυτή η δήλωση… Στο ίδιο έργο θεατές» ανέφερε ο υπουργός.

«Δεν μπορεί να μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να κάνουν πανσπερμία προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικής ρητορικής… Είναι σαν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω, ειδικά με την τουρκολιβυκή συμφωνία που αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» παρατήρησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν είχαμε ψευδαίσθηση ότι θα τα βρούμε σε όλα και θα φύγουμε ικανοποιημένοι, αλλά είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε» αποσαφήνισε. «Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης πάσχει. Είναι δήλωση προθέσεων των δύο πλευρών προκειμένου να οριοθετηθούν οι θαλασσιές ζώνες τους αλλά δεν νομίζω να κυρωθεί από την λιβυκή βουλή» πρόσθεσε.

Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «σε μια κυβέρνηση πάντα υπάρχουν και τα γεράκια που υιοθετούν και πιο επιθετική γλώσσα. Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας, ούτε πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι είναι περιστερώνας. Εκεί θα συναντήσετε και τα ‘’γεράκια’’, υπάρχουν πολλές γλώσσες, η κυβέρνηση υιοθέτει τις τελικές αποφάσεις και η στρατιωτική ηγεσία ακολουθεί τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και εκτίμησε ότι «τώρα είναι η ώρα να αναβαθμίσουμε τα οπλικά μας συστήματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider