Τον Αναστασιάδη ενημέρωσε ο Μητσοτάκης για τη συνάντησή του με τον Ερντογάν

Τον Αναστασιάδη ενημέρωσε ο Μητσοτάκης για τη συνάντησή του με τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ενημέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  για τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον ενημέρωσε για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Επί τάπητος έθεσε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές κατέγραψαν τις θέσεις τους και τα σημεία διαφωνίας, αλλά δεν υπήρξε «διά ταύτα» ή κάποια συμφωνία σε κινήσεις αποκλιμάκωσης, πέρα από τη συνέχιση της συζήτησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο.

 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ